torsdag den 19. november 2015

Rostelecom Cup 2015 forudsigelser - Damer

Medvedeva, Sotnikova, Hongo og Radionova er medaljefavoritter hos damerne.

Den mest forventede disciplin ved Rostelecom Cup 2015 er nok damerne, hvor det bliver en hård kamp for en håndfuld løbere om de kun tre pladser på podiet.

Favorit må nu alligevel være Evgenia Medvedeva, som efter en ubesejret juniorsæson har gjort en flot seniordebut med guld ved både Ondrej Nepela Trophy og Skate America. Hendes styrke er de stabile og svære spring, som hun med stor succes kan lande sent i programmet for bonus - og de andre elementer i hendes løb er også af god kvalitet.

Den forsvarende mester Rika Hongo overraskede alle med sin sejr forrige år, men hun har sidenhen vist sig som værende særdeles pålidelig. Hun begyndte sæsonen med en sejr ved Finlandia Trophy og tog sølv ved Cup of China, hvor hun leverede to nær fejlfrie løb. Med den forbedrede præsentation har hun en chance for titlen, hvis favoritterne laver nogle fejl.

Den regerende olympiske mester Adelina Sotnikova får endelig hård konkurrence i sit comeback. Hun tog en individuel 4. plads ved Japan Open og dernæst sølv ved Mordovian Ornament, og ved hver konkurrence så springene ud til at blive bedre. Sotnikova kan score højt i det korte program, men den lavere sværhed og stabilitet i det lange program kan true hendes medaljechancer. Et plus er dog, at hun oftest skøjter bedst på russisk is.

VM-bronzevinder Elena Radionova vandt begge sine GP'er forrige år, men vokseværk ser ud til at lægge en dæmper på springstabiliteten, omend hun stadig er i stand til at lande de svære spring. Radionova kunne med nød og næppe snuppe bronze ved Cup of China, men hun har nok ikke råd til samme dyre fejl i det korte program igen.

Yuka Nagai overraskede alle med bronze ved Skate Canada, omend hun til dels kun holdte fast i medaljen grundet styrken af hendes korte program. Hun har de svære spring til at placere højt igen, men pop har det med at plage hende.

Det blev en frustrerende 6. plads ved Skate Canada for Polina Edmunds, som måtte se mange point forsvinde grundet en ugyldig piruette og underrotationer. Hun har også de svære spring i sit repertoire, men mangler stadig mere power i sit løb til at score højt (og udbedre underrotationer).

Alaine Chartrand vandt uventet det korte program her forrige år og tog samlet bronze, men ingen forventer dog, at hun kan gentage i år. Canadieren havde en okay sæsonstart med en 4. plads ved Nebelhorn Trophy, men hun faldt fra hinanden ved Skate America, hvor hun tog en 12. plads (sidst). Denne gang bør hun nok undgå at forsøge triple axel og i stedet fokusere på rene løb.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Rika Hongo JPN
3. Adelina Sotnikova RUS
4. Elena Radionova RUS
5. Polina Edmunds USA
6. Yuka Nagai JPN
7. Alaine Chartrand CAN
8. Roberta Rodeghiero ITA
9. Riona Kato JPN
10. Joshi Helgesson SWE
11. Hannah Miller USA
12. Dasa Grm SLO

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: