tirsdag den 23. januar 2018

Four Continents 2018 forudsigelser - Damer

Miyahara, Sakamoto, Mihara og Tursynbaeva er favoritterne hos damerne.

Det fleste topdamer har valgt at skippe Four Continents Championships 2018 med fokus på Vinter-OL. Den ene undtagelse er Japan, som sender et top team, der vil være favoritter til podiet.

Japanske Satoko Miyahara har to sølvmedaljer og én guld fra 4CC, så det må siges at være en god konkurrence for hende. Hun begyndte sæsonen langsomt ud grundet comeback fra skade, men hun ser ud til at blive stærkere og vandt både Skate America og de nationale mesterskaber. Som altid vil hendes placering være afhængig af, hvor hårdt det tekniske panel vil slå ned på underrotationer.

Landsmand Kaori Sakamoto har haft noget af et gennembrud denne sæson med sølv ved både Skate America og de nationale mesterskaber med tilhørende OL-billet. Hun er ikke helt så raffineret som Miyahara, men til gengæld efterlader hendes store spring ingen tvivl, så hun er også i stand til at opnå høje scores.

Regerende mester Mai Mihara har haft en solid sæson med to 4. pladser ved GP'erne med høje scores, omend hun løbende har døjet med småproblemer i det korte program. Grundet hendes høje sværhedsgrad har hun uden tvivl en chance for at forsvare sin titel, specielt hvis hende landsmænd laver fejl (eller gemmer energien til OL).

Elizabet Tursynbaeva har taget en 8.- og 5. plads ved denne sæsons GP'erne, og hun har en god chance for at forbedre sin 8. plads fra denne konkurrence fra forrige sæson. Kasakhstaneren har de svære spring i sit repetoire, selvom kvaliteten ikke helt matcher topløbernes.

De amerikanske damer har ligeledes en outside shot for medalje. Mariah Bell tog en 6. plads her forrige år, og med sin sværhedsgrad burde hun i teorien kunne score højt. Oftest har hun dog bare et par fejl i hvert løb, som holder hende nede. Angela Wang forsøger også svære spring, men hun plejer ikke at få programkomponenterne til at score højt nok.

Hold også øje med sydkoreanske Dabin Choi, som tog en flot 5. plads sidste år. Hun har sidenhen døjet med skade, som har gjort hendes 3-3 kombinationer ustabile (og underroterede). Flotte løb her vil uden tvivl booste hendes selvtillid, før hun går mod Vinter-OL på hjemmebane.

Mine forudsigelser
1. Satoko Miyahara JPN
2. Kaori Sakamoto JPN
3. Mai Mihara JPN
4. Elizabet Tursynbaeva KAZ
5. Mariah Bell USA
6. Dabin Choi KOR
7. Angela Wang USA
8. Kailani Craine AUS
9. Xiangning Li CHN
10. Starr Andrews USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: