tirsdag den 7. december 2010

Junior Grand Prix Finale forudsigelser - Damer

Adelina Sotnikova udfører en spiral i galafremvisningen ved Rostelecom Cup. (Foto: AP Photo)

Damernes disciplin er helt klart den disciplin, der ses mest frem til. Det er et utroligt stærkt felt i år, måske endda stærkere end det, vi får at se ved seniorerne. Det ville i hvert fald ikke overraske mig, hvis disse unge damer ender med at lande flere triple spring.

Adelina Sotnikova (RUS)
Denne unge komet holder stadig sæsonens højeste samlede score hos damerne blandt juniorerne OG seniorerne! Tyg lidt på den. Sotnikova tog med lethed guld ved begge sine JGP'er og anses nu for at være favorit til guldet her. Hun er en yderst habil springer, da hun både kan udføre 3lutz-3tåloop, 3lutz-3loop samt 2axel-3tåloop kombinationer, og desuden planlægger hun 7 triple spring i sit lange program. Hendes piruetter og præsentation er også nogle af de bedste i feltet.

Elizaveta Tuktamisheva (RUS)
Denne dame er allerede ved at udvikle en kappestrid med landsmanden Sotnikova. Tuktamisheva vandt også begge sine JGP'er, men hun var særdeles heldig, da hun ved sin første JGP skøjtede ret usikkert. Hendes samlede score ved JGP Pokal der Blauen Schwerter er dog sæsonen tredjehøjeste blandt alle damerne. Hun er ligeledes en stærk springer med en 3lutz-3tåloop (uden flutz) og en triple axel ved træning, som vi dog nok ikke får set. Tuktamisheva kan være ret upålidelig, men når hun er på, er hun den eneste som kan slå en ren Sotnikova.

Risa Shoji (JPN)
Shoji vandt guld og sølv ved sine JGP'er, og ligesom de to ovenstående udfører hun også de svære spring. Hun har blandt andet en 3salchow-3tåloop og forsøger også 7 triple spring i sit lange program. Desværre er hun dog ikke helt så pålidelige med disse, da hun er faldet på begge sine triple loops i sit korte program og desuden får mange af sine spring kendt underroteret.

Polina Shelepen (RUS)
Den regerende Junior Grand Prix Finale sølvmedaljetagere skal klare meget hårdere konkurrence i år, hvis hun skal gentage succesen. Shelepen er også en stærk springer, mens hendes grundløb og præsentation mangler stadig en del arbejde. Hendes største styrke er hendes pålidelighed.

Christina Gao (USA)
Gao er den regerende bronzevinder, og grunden til at hun kun er femteseedet i Finalen er, at hun kæmpede mod en Sotnikova og Tuktamisheva i topform ved begge sine JGP'er og derved "kun" tog sølv. Hendes samlede score fra begge konkurrencer er dog den andenhøjeste i feltet. Gao er også en springmaskine, da hun har en 3flip-3tåloop kombination og ligeledes forsøger 7 triple spring i det lange program.

Yasmin Siraj (USA)
Hun vandt også sølv ved begge sine JGP'er. Hun har også et fuldt sæt af triple spring (bortset fra axelen), men ulig de ovenstående har hun ikke en 3-3 kombination, hvilket der nok skal til for at give hende en medalje. Dette siger dog mere om feltets dybde end Sirajs springevner!

Kristiene Gong (USA) 
Gong har den laveste samlede score blandt damerne i konkurrencen, og hun kvalificerede sig også kun til Finalen, da konkurrencen i hendes to JGP'er ikke var særlig hård (hun endte på en 2. og 4. plads). Desuden har hun ikke en triple loop, hvilket sætter hende mange point bagud i det korte program, og oftest bliver utallige af hendes spring i det lange program nedgraderet.

Zijun Li (CHN)
Li fik en plads i Finalen, da finalisten Kiri Baga måtte trække pga. skade. Pladsen er dog velfortjent, for Li skøjtede solidt ved begge sine JGP'er, og hun placerede også kun mest lavt fordi hun skulle kæmpe mod Sotnikova og Tuktamisheva ved begge konkurrencer. Godt at se, at der er en kineser med, nu hvor Finalen afholdes i Kina.

Mine forudsigelser
1. Adelina Sotnikova (RUS)
2. Christina Gao (USA)
3. Elizaveta Tuktamisheva (RUS)
4. Polina Shelepen (RUS)
5. Zijun Li (CHN)
6. Risa Shoji (JPN)
7. Yasmin Siraj (USA)
8. Kristiene Gong (USA)

Ingen kommentarer: