onsdag den 27. januar 2016

EM 2016 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Cappellini/Lanotte og Bobrova/Soloviev er blandt favoritterne i isdans.

Vi har et utroligt dybt felt hos isdanserne ved EM 2016 i kunstskøjteløb, hvor der vil blive trængsel om en top 10 placering og ikke mindst en plads på podiet.

Det store spørgsmålstegn er de regerende EM- og VM-vindere Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som ikke har konkurreret internationalt denne sæson pga. hendes hjernerystelse. Parret var solide ved de franske mesterskaber, men det er virkelig uvist, hvordan de vil fremføre ved dette EM med store forventninger og manglende rutine.

De regerende EM-sølvvindere Anna Cappellini og Luca Lanotte har haft den stærkeste sæson i feltet, hvor de har haft deres hidtil bedste GP-sæson med bronze i Finalen. Parret skiller sig fra mængden med deres muntre programmer, og med deres tekniske stabilitet har de en god chance for at genvinde deres EM-titel.

De tredje Europamestre i feltet er Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev, som ikke konkurrerede forrige sæson pga. skade. Russerne har været solide med to GP-medaljer og en tur til Finalen og senest deres femte nationale titel. De har ikke helt samme lethed og it-faktor som nogle andre par i feltet, men deres pålidelighed gør dem til sikre bud på en podieplads.

Landsmænd Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov tog også sølv og bronze ved GP'erne, og de var tæt på at slå Bobrova/Soloviev ved de russiske mesterskaber, havde det ikke været for en fejl på twizzles. De har nok det højeste scoringspotentiale af russerne, men dette er deres EM-debut, hvilket nok ikke hjælper på deres nerver.

Regerende EM-bronzevindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin får svært ved at gentage en podieplads i dette dybere felt, men de kan altid håbe på, at deres landsmænd laver fejl igen. De tog solidt 3. og 4. plads ved GP'erne.

Tidligere EM-bronzevindere Penny Coomes og Nicholas Buckland deltog ikke forrige år pga. sygdom. En medalje virker usandsynlig, men med deres tekniske forbedringer kan de helt sikkert komme tæt på.

Danmark repræsenteres af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som tog en 9. plads forrige år. Duoen har haft nogle problemer med twizzles i efteråret, som de skal fixe, hvis de vil forbedre deres placering.

Mine forudsigelser
1. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
2. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
3. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
4. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
5. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
6. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
7. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
8. Isabella Tobias / Ilia Tkachenko ISR
9. Federica Testa / Lukas Csolley SVK
10. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen DEN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: