mandag den 26. januar 2015

EM 2015 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Ilinykh/Zhiganshin, Cappellini/Lanotte og Coomes/Buckland er blandt medaljefavoritterne ved EM.

Ligesom så mange sæsoner er der mere end ét isdansepar ved EM kunstskøjteløb, som har en chance for guldet.

Småfavoritter er dog nok franske Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som utroligt nok kun tog en 15. plads forrige år. Denne sæson har været deres store gennembrud med to GP-sejre og bronze ved Finalen, og intet andet europæiske par har været i nærheden af dem denne sæson. De har en særdeles stærk fridans, men har faktisk lavet nogle halvdyre fejl i deres korte dans, som måske kan åbne døren.

Det nye par Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin har overrasket med deres hurtige succes sammen; de tog en 4. plads og sølv ved GP'erne og kvalificerede sig til Finalen og tog senest en sejr ved de nationale mesterskaber - noget de aldrig gjorde med deres forrige partnere. Med yderlig forbedringer er en podieplads ganske mulig.

Det store spørgsmålstegn er Anna Cappellini og Luca Lanotte, som er de regerende Europamestre. Parret skuffede med bronze ved Cup of China (hvor de blev slået af Papadakis/Cizeron) og trak sig følgende fra deres næste GP. De virkede solide ved de nationale mesterskaber, men de har måske mistet vigtig momentum.

Penny Coomes og Nicolas Buckland er de regerende bronzevindere, og briterne begyndte også sæsonen stærkt med bronze ved Rostelecom Cup. En nedsmeltning og tilhørende 5. plads ved NHK Trophy betød en misset tur til Finalen, men med rene løb har de en fin chance for at komme på podiet igen.

Rusland sender to andre par, som nok er outside shots til podiet. Det ene er Ksenia Monko og Kirill Khaliavin, som tog en 4. plads og sølv ved GP'erne. Alexandra Stepanova og Ivan Bukin tog bronze og en 5. plads ved deres GP'er, så vi får måske en indbyrdes kamp mellem de to par.

Andre top 10 par er tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi samt italienske Charlene Guignard og Marco Fabbri, som forrige år stod næsten lige ved EM med en henholdsvis tæt 7.- og 8. plads.

Danmark repræsenteres af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som fint har taget tre top 4 placeringer (inkl. bronze og sølv) i Challenger Serien. Med solide fremførelser har de en chance for at placere i top 10.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
3. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS
4. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
5. Ksenia Monko / Kirill Khaliavin RUS
6. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
7. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER
8. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
9. Sara Hurtado / Adria Diaz ESP
10. Federica Testa / Lukas Csolley SVK

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: