mandag den 26. januar 2015

EM 2015 forudsigelser - Herrer

Klædt i sort: Fernandez, Voronov og Kovtun er favoritter til EM-podiet.

EM 2015 i kunstskøjteløb begynder med herrernes konkurrence, hvor vi har en diverse og til tider upålidelig flok herrer.

Favorit er selvfølgelig to gange regerende mester Javier Fernandez. Trods et par lidt usikre programmer har han haft den stærkeste sæson blandt de europæiske herrer med GP-sølv og guld og senest sølv ved Finalen. Især hans quads og høje programkomponenter giver ham en buffer i dette felt, men nogle andre herrer kan måske true ham på en dårlig dag.

Sølv og bronze bliver nok en kamp mellem to russiske herrer. Den ene er Sergei Voronov, som er den regerende sølvvinder. Han har været særdeles pålidelig denne sæson med to GP-sølvmedaljer og bronze ved Finalen. Han får ikke de allerhøjeste programkomponenter, men stabiliteten på hans quad tåloops hjælper.

Landsmand Maxim Kovtun tog faktisk to GP-guldmedaljer denne sæson, men han var tydelig skuffet over sin 4. plads ved GPF. Hans programmer er high-risk-high-reward med de mange quads, men hans score har det med at styrtdykke, når han ikke hitter de store elementer - dette skete ved forrige EM, hvor det blev en skuffende 5. plads. Senest slog han dog akkurat Voronov ved de nationale mesterskaber.

Den regerende Junior VM-sølvvinder Adian Pitkeev gør sin EM-debut. Den 16-årige herre tog denne sæson to 6. pladser ved GP'erne, hvor han havde nogle springfejl, omend han generelt er i stand til lande spring af god kvalitet. Lige nu mangler han stadig præsentationen, hvilket vil holde ham tilbage.

Michal Brezina tog endnu en 4. plads ved forrige EM, og lige nu er han nærmest seedet til endnu en til. Han tog en 7. plads og bronze ved sine GP'er, hvilket er et godt billede af hans ujævne fremførelser. Tjekken har store spring og solid præsentation, men han har en tendens til at lave dumme fejl sent i sine programmer.

EM-mester fra 2011 Florent Amodio tog en katastrofal 13. plads forrige år, og denne sæson har han også været yderst svingende med en 6.- og 11. plads ved GP'erne. Han er i stand til at lande de store spring, men for tiden virket alt andet en salchowen ustabilt.

Store spørgsmålstegn denne sæson er tyske Peter Liebers og svenske Alexander Majorov, som havde nogle god resultater forrige sæson. Denne sæson har de ikke konkurreret grundet skader.

Justus Strid vil repræsentere Danmark. Han tog en 31. plads forrige sæson.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Sergei Voronov RUS
3. Maxim Kovtun RUS
4. Michal Brezina CZE
5. Adian Pitkeev RUS
6. Florent Amodio FRA
7. Chafik Besseghier FRA
8. Ivan Righini ITA 
9. Peter Liebers GER
10. Alexander Majorov SWE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: