mandag den 26. januar 2015

Brown vinder US Nationals 2015 i tæt løb

Brown udfører et split spring (falling leaf) i sit lange progam (foto: Getty).

De amerikanske mesterskaber 2015 sluttede med herrernes lange programmer, og med mange stærke løb blev det et tæt podium.

Fører Jason Brown havde en fin fremførelse med syv rene triple spring deriblandt to triple-triple kombinationer i anden halvdel. Han landede sin første triple axel, men den anden var dog på to fødder og blev kendt underroteret. Stærke piruetter, trin og præsentation betød dagens andenbedste score med 181.62 point, men samlet var det nok til at give ham guldet.

Adam Rippon havde nok sit livs løb. Han lagde ud med et godt quad lutz-forsøg på en fod, men den blev nedgraderet. Resten af hans løb var fejlfrit med to triple axeler og seks andre triple spring inklusiv to triple-triple kombinationer i anden halvdel. Scoren på 187.77 point var dagens højeste, og samlet rykke han op på sølv.

Dagens bedste triple axel kom fra Joshua Farris, som fik lutter +3 i GOE på sit åbningselement. Han fulgte op med en quad tåloop med vending på landing. Han fik kredit for fem yderlig triple spring, da en triple lutz-double tåloop blev kendt ugyldig, da den havde en tredje double tåloop. Samlet set var mange af hans elementer og præsentationen i topklasse, og det medførte dagens bedste programkomponenter. En score på 177.58 point var nok til bronze, men uden zayak-fejl kunne det måske have blevet til guld.

Max Aaron havde et solidt program med to quad salchows, to triple axeler og fem andre triple spring. Flere af disse havde dog en uren landing som to fødder, hånd på eller step-out. Hans score på 173.41 point betød, at han forblev på den utaknemlige 4. plads.

Den regerende mester Jeremy Abbott faldt på en underroteret quad tåloop, men landede begge sin triple axeler og roterede fem andre triple spring. Han faldt dog også på bagenden af sin half loop kombination og doublede en lutz, og disse fejl trak ham ned på en skuffende 5. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: