onsdag den 8. januar 2014

U.S. Nationals 2014 forudsigelser - Damer

Sort er populær hos Ashley Wagner, Agnes Zawadzki, Gracie Gold og Mirai Nagasu.

Der er som altid mest opmærksomhed på damerne ved de amerikanske mesterskaber, og med Vinter OL-pladser på spil er presset endnu højere - i år er heldigvis tre pladser til rådighed.

Favorit er nok to gange regerende mester Ashley Wagner, som også har haft den stærkeste sæson blandt de amerikanske damer med Grand Prix sølv og guld, samt bronze ved Finalen. Hun er simpelthen den mest pålidelig af damerne, og derfor vil dommerne nok belønne hende selvom hun laver dyre fejl (som set forrige år). Forhåbentligt har hun glemt U.S. Nationals for fire år siden, hvor hun missede OL-holdet med én plads, selvom hun havde haft den stærkeste sæson i feltet.

Den regerende sølvvinder Gracie Gold er en lille sølvfavorit, men hun har helt klart potentialet til at snuppe guld, hvis hun lander sine store spring. Nerver har været et problem siden hendes seniordebut, men hun virkede mere pålidelige ved Grand Prix'erne, hvor det blev en 3.- og 4. plads. Hun vil debutere et nyt kort program, og vil få se om hendes nye træner Frank Carroll har hjulpet på det mentale aspekt.

Bronze og den sidste plads til Vinter OL virker vidt åben. Agnes Zawadzki er to gange regerende bronzevinder, men igen skuffende hun ved Grand Prix'erne pga. nerverne. Hun har dog de store spring, og hun plejer altid score højt ved de nationale mesterskaber.

Courtney Hicks er den regerende tin medaljevinder (4. plads), men hendes senior debutsæson har været noget svingende. Hun tog to senior B titler, men skuffede med en 6. plads ved Skate Canada. Hun har de eksplosive spring, men mangler en del raffinement på de andre aspekter.

Tidligere national mester Mirai Nagasu har skuffet med 7. pladser de to forrige år, og hun startede også sæsonen skuffende med mange underrotationer - hun kom dog igen (som altid) og tog bronze ved Rostelecom Cup. Hun har sidenhen trænet i Japan, og forhåbentlig har arbejdet fået hug med de kroniske nerver og underrotationer.

Det er blevet til 5. pladser de fire forrige år for Christina Gao - noget hun helt sikker gerne vil ændre på. Denne sæson har været ret svingende for hende pga. skade, og seneste havde hun en nedsmeltning ved TEB, hvor det blev en skuffende 8. plads.

Samantha Cesario har været lidt i skyggen, men hun har leveret pålidelig fremførelser hele sæsonen. Hun har måske ikke den samme fart eller store spring som de andre damer, men hvis de andre damer laver fejl, kan hun måske finde sig selv på podiet.

En del juniordamer vil også kæmpe om pladser til Junior VM: JGPF-deltagerne Polina Edmunds og Angela Wang er nok blandt favoritterne.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner
2. Gracie Gold
3. Mirai Nagasu
4. Agnes Zawadzki
5. Samantha Cesario
6. Courtney Hicks
7. Christina Gao
8. Polina Edmunds
9. Angela Wang
10. Ashley Cain

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: