onsdag den 25. november 2015

NHK Trophy 2015 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Jin, Mura og Kovtun er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Vi har et springstærkt felt med mange planlagte quads hos herrerne ved NHK Trophy 2015, men det betyder også potentialet for en konkurrence med mange fejl.

Favorit er den regerende VM-sølvvinder Yuzuru Hanyu på trods af, at han kun tog en 4. plads her forrige år og denne sæson havde en nedsmeltning i det korte program ved Skate Canada (hvor han dog trak sig op på sølv). Hans stærke præsentation, grundløb og spring giver ham en god buffer, men han skal helst ikke grave sig i et dybt hul igen.

Boyang Jin skrev historie ved Cup of China, hvor han i begge sine sølvvindende programmer landede en quad lutz. Hvis han lander de fleste af sine spring (4 quads i FS), vil hans enorme tekniske score bringe ham langt. Han har dog ikke råd til mange fejl, da hans lave programkomponenter ikke vil kunne holde ham oppe på podiet.

Russiske Maxim Kovtun tog to GP-sejre forrige sæson, og senest tog han en solid 2. plads i det korte program ved Trophée Eric Bompard. Ligesom Jin forsøger han også 5 quads igennem sine to løb, men han kan til tider poppe dem. Med en podieplads vil han også kvalificere sig til Finalen.

Landsmand Konstantin Menshov er den tredje herre i feltet, som forsøger to quads i sit korte program. Denne sæson har han allerede vundet to Senior B konkurrencer, men i det dybere felt ved Skate America blev det en 5. plads. Han opnår ikke helt de høje programkomponenter, men han har stadig chance for medalje med stærke løb.

Takahito Mura tog bronze her forrige år, men sidenhen har skade betydet lav stabilitet på spring og tilhørende skuffende 16. plads ved VM og senest en 10. plads ved Skate America. Han er heller ikke den mest finpudsede herre på isen, så han skal også ramme springene for at ende på podiet.

USA sender Grant Hochstein og Richard Dornbush, som senest tog en 4. og 7. plads ved Cup of China. Begge herrer har ikke pålidelig quads i deres repertoire, men Hochstein kunne dog fremvise nogle solide triple spring i Kina. Dornbush har dog større scoringspotentiale, hvis han dog bare kunne vende tilbage til topform.

Dette er Michal Brezinas sjette internationale konkurrence i hans sæson, som indtil videre har været skuffende - senest blev det en 8. plads ved Skate Canada. Den tjekkiske herre har elementerne til at score højt, men han har endnu ikke formået at undgå adskillige fejl i begge sine løb.

Canadiske Elladj Balde overraskede med en sejr ved Nebelhorn Trophy, men han kunne desværre ikke bygge videre på dette, og det blev kun en skuffende 11. plads ved Cup of China. Ligesom de fleste herrer i dette felt, har han et outside shot til medalje, hvis han kan løbe nær fejlfrit (og nogle andre laver fejl).

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Boyang Jin CHN
3. Maxim Kovtun RUS
4. Konstantin Menshov RUS
5. Grant Hochstein USA
6. Richard Dornbush USA
7. Michael Brezina CZE
8. Takahito Mura JPN
9. Elladj Balde CAN
10. Keiji Tanaka JPN
11. Chafik Besseghier FRA
12. Brendan Kerry AUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: