torsdag den 26. november 2015

NHK Trophy 2015 forudsigelser - Damer

Asada, Wagner, Pogorilaya og Miyahara er medaljefavoritter hos damerne.

Vi har en håndfuld talentfulde damerne i feltet ved NHK Trophy 2015, men alle har vist svagheder denne sæson, og det gør konkurrencen yderst spændende, men også uforudsigelig.

Fire gange NHK Trophy-vinder Mao Asada er favoritten til at tage sin femte titel, og hun plejer også at løbe sit bedste på hjemmebane. Hun tog senest guld ved Cup of China, hvor hendes signatur triple axel så stærk ud, men hun havde problemer med sin triple-triple og underrotationer/skær. Disse svagheder kan sagten åbne døren for de nærmeste konkurrenter.

Landsmand Satoko Miyahara er den forsvarende bronzevinder og regerende VM-sølvvinder. Hun er kendt for sin høje stabilitet, men hendes små spring (dog af høj sværhed) holder hendes scoringspotentiale nede, og ved Skate America blev det til en fjern bronzemedalje. Hun skal på podiet igen for at sikre sig en finaleplads, og derfor skal hun nok håbe på en fejl eller to fra favoritterne - hvilket er helt muligt.

Ashley Wagner blev måske slået nemt af både Asada og Miyahara ved Japan Open, men hun tweakede sine programmer og kom tilbage og vandt Skate Canada med to stærke løb. Hun har klart chancen for at tage guld med lignende løb, men underrotationer og to fødder på hendes store kombinationer kan nogle gange holde hendes scores nede.

Spoiler kan være Anna Pogorilaya, der med sine store spring er i stand til at opnå høje scores, når hun løber rent. Dog har hun en tendens til at tage nogle voldsomme fald i sine løb, og dette skete ved Cup of China, hvor hun skuffende tog en 4. plads. Ikke desto mindre har hun måske potentiale til guld, hvis hun løber fejlfrit.

Landsmand Alena Leonova er den forsvarede sølvvinder, men hun begyndte sæsonen med en skuffende 8. plads ved Skate Canada. Nøglen bliver virkelig at løbe rent i det korte program - hvilket hun er i stand til - da hun typisk kæmper med fejl i sit lange program.

Kaetlyn Osmond er lidt af et spørgsmålstegn efter sæsoner med skader. Hun begyndte denne sæson med en lovende sejr ved Nebelhorn Trophy, men efter hele syv fald ved Skate Canada måtte hun nøjes med en 11. plads. Hun har kvaliteterne til at score højt, men det er svært at vide, hvordan hun vil løbe.

Amerikanske Courtney Hicks er også en løber med store spring, men manglende pålidelighed; hun lå på en 3. plads efter det korte program ved Cup of China, men faldt til en samlet 6. plads efter det lange. Noget af dette skyldtes måske skøjteproblemer, så hvis hun har fået dem løst imellemtiden, kan hun måske placere højere her.

Landsmand Mirai Nagasu har kun denne ene GP denne sæson, men hun har dog konkurreret ved to Challenger konkurrencer, hvor det blev en 5. plads og guld - ved den seneste blev mange af hendes spring som så ofte kendt underroterede, og det er umiddelbart ikke noget som kan løses på et par uger.

Kinesiske Zijun Li har ikke løbet til sit potentiale siden sin senior debutsæson, og ved Cup of China blev det også kun til en 9. plads. Hun er en elegant løber, men mangler ofte power og stamina til at udføre sine svære spring.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Ashley Wagner USA
3. Satoko Miyahara JPN
4. Anna Pogorilaya RUS
5. Alena Leonova RUS
6. Courtney Hicks USA
7. Kaetlyn Osmond CAN
8. Mirai Nagasu USA
9. Zijun Li CHN
10. Maria Artemieva RUS
11. Mariko Kihara JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: