tirsdag den 14. januar 2014

EM 2014 forudsigelser - Isdans

Ilinykh/Katsalapov, Cappellini/Lanotte og Riazanova/Tkachenko er medaljefavoritter ved EM 2014.

Da de to forrige Europamestre-par skipper denne konkurrence for at fokusere på Vinter OL 2014, er titlen i isdans vidt på højkant.

De regerende EM-bronzevindere Anna Cappellini og Luca Lanotte har haft den stærkeste sæson i feltet med to GP-sølvmedaljer og en tur til Finalen. Italienerne har udvist stor stabilitet, og lignende fremførelser burde i hvert fald sikre dem mindst en top 2 placering.

Deres største konkurrenter er Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov, som har svinget en del denne sæson. De tog sølv ved TEB med et højere sæsons bedste end Cappellini/Lanotte, men de havde en særdeles ujævn konkurrence ved de nationale mesterskaber, hvor de stadig tog sølv. Stærke løb burde sikre dem guld; ligesom ved forrige EM, hvor de tog sølv mod italienernes bronze.

Bronzefavoritter er nok Ekaterina Rizanova og Ilia Tkachenko, som tog en 4. plads forrige år, og i dette svagere felt har de en god chance for at rykke op på podiet. Parret har været stabile ved Grand Prix'erne med to 4. pladser.

Resten af top 10 virker den del mere uforudsigeligt, da alle par blevet slået af andre par i løbet af sæsonen.

Juniorverdensmestrene fra 2012 Viktoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin gør deres EM debut. Parret har endnu ikke et gennembrud på senior niveau - det blev en 9. plads ved NHK Trophy - men parret formåede bronze ved de nationale mesterskaber. Kan de slå landsmænd Riazanova/Tkachenko, kan de se frem til Vinter OL i hjemlandet.

Britisk Penny Coomes og Nicholas Buckland tog en overraskende flot 5. plads forrige år, men de kæmpede ved deres eneste Grand Prix TEB, hvor det blev en 7. plads - han havde dog lige gennemgået en mindre hjerteoperation. Det vil kræve stærke løb for at tangere forrige års placering.

Tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi endte på en 6. plads ved forrige EM, men denne sæsons resultater har ligger lidt under middel, måske fordi deres programmer ikke har været så velmodtaget som forrige år.

Pernelle Carron og Lloyd Jones tog kun en 10. plads forrige sæson, men de har løbet væsentlig stærkere denne sæson. Senest er det blevet en sejr ved Vinter Universiaden.

Landsmænd Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron gør deres EM debut. Parret tog en solid 5. plads ved TEB, men deres uerfarenhed kom på spil, da de en uge senere måtte nøjes med en 7. plads og væsentlig lavere score ved Rostelecom Cup.

Andre top 10 kandidater er Isabella Tobias/Deiviadas Stagniunas, Charlene Guignard/Marco Fabbri og Tanja Kolbo/Stefano Caruso.

Danmark sender Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som gør deres EM-debut. Parret tog bronze i forrige uges Mentor Nestle Torun Cup.