tirsdag den 14. januar 2014

EM 2014 forudsigelser - Parløb

Savchenko/Szolkowy, Volosozhar/Trankov og Berton/Hotarek er de regerende EM-medaljevindere.

Vinter OL 2014 nærmer sig, og ved EM får vi det sidste opgør mellem OL guld-kandidaterne i parløb.

Favoritter er nok de regerende Europamestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, som har en særdeles stærkt sæson med to Grand Prix sejre og adskillige verdensrekorder. Parret viste svaghed ved GP Finalen, hvor de lavede fejl og måtte "nøjes" med sølv. Deres stabilitet på de tekniske elementer gør dem stadig one-to-beat.

Fire gange Europamestre og de regerende sølvvindere Aliona Savchenko og Robin Szolkowy er indtil videre denne sæson ubesejrede - senest slog de Volosozhar/Trankov ved Finalen. Parret skal dog nok håbe på nogle fejl fra russerne for at tage guld, da de generelt har scoret lavere, og med genfokus på kast triple axel vil tyskernes springstabilitet formentlig falde.

Top 2 er foruden katastrofe fastsat, men bronze er åben. De regerende EM-bronzevindere Stefania Berton og Ondrej Hotarek har haft en stærk sæson med bl.a. deres første GP-sejr, og med nær fejlfrie løb har de chance for at gentage.

Italienerne får stærk konkurrence fra to russiske par, der begge er tidligere EM-medaljetagere. Vera Bazarova og Yuri Larionov har haft svingende resultater denne sæson, især fordi deres nemesis side-omside spring har givet problemer. Med rene løb vil de dog nok score højst af bronzekandidaterne.

De nykronede russiske mestre Ksenia Stolbova og Fedor Klimov har haft stabile resultater denne sæson, hvor de har slået både Berton/Hotarek og Bazarova/Klimov. Parrets styrke deres deres side-om-side spring, hvilket kan bringe dem foran, hvis andre laver fejl.

Andre top 10 kandidater tæller Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en 4. plads forrige år. Med skade og et dybere felt bliver det svært at tangere den placering.

Maylin Wende og Daniel Wende gør deres comeback til EM. Parret er underholdende, men kan oftest være uforudsigelige på de tekniske elementer. De har opnået top 9 placering i alle deres fire EM-deltagelser.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
3. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
4. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
5. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
6. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
7. Maylin Wende / Daniel Wende GER
8. Mari Vartmann / Aaron van Cleave GER
9. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
10. Daria Popova / Bruno Massot FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: