tirsdag den 14. januar 2014

EM 2014 forudsigelser - Damer

Sotnikova, Lipnitskaia og Kostner (klædt i rødt) er medaljefavoritter ved EM 2014.

EM 2014 i kunstskøjteløb begynder i morgen med damernes korte programmer, og vi har tre klare medaljefavoritter - rækkefølgen er stadig oppe i luften.

En lille småfavorit kunne dog være Julia Lipnitskaia, som gør sin allerførste EM-optræden. Hun har været utrolig pålidelig med sit høje tekniske indhold, og dette har ført til to GP-sejre og sølv ved Finalen. Hun tabte senest til landsmand Sotnikova ved de nationale mesterskaber, så hun er sårbar, hvis hendes konkurrenter løber fejlfrit.

Den regerende EM-sølvvinder Adelina Sotnikova har denne sæson stadig været plaget af springustabilitet, men hun har dog formået at minimere dem. Senest genvandt hun sin nationale titel med to stærke løb, og med sine all-around kvaliteter har hun en god chance for titlen med lignende løb.

Den regerende og fem gange Europamester Carolina Kostner har haft en ujævn sæson pga. skader, og derudover vil hun (gen)debutere to nye programmer ved EM. Denne gang vil bufferen på både præsentation og teknik være lille, så hun har ikke råd til fejl, hvis hun vil forsvare.

Resten af feltet er en smule bagud, da ingen har opnået scores i nærheden af de tre ovenstående damer.

Alena Leonova er lidt af et wildcard, da hun aldrig har gjort det godt ved EM og desuden kommer fra en halvanden sæson med skuffende resultater. Hun overraskede med en 5. plads ved de nationale mesterskaber, så yderlig forbedringer kan måske betyde en høj placering.

Det blev en flot 4. plads forrige år til Valentina Marchei, og denne sæson har hun for det meste også løbet stabilt, omend ikke spektakulært. Hun har ikke råd til mange springfejl, hvis hun vil tangere sin 4. plads.

Fra Sverige har vi Viktoria Helgesson og Joshi Helgesson, som tog en 5.- og 8. plads forrige år. Begge damer har døjet med springproblemer denne sæson, især Joshi som kommer sig fra en benskade.

Franske Mae Berenice Meite har imponeret med sit opgraderede spring repetoire, omend lave programkomponenter holder hendes score nede. To gange EM-bronzevinder Elene Gedevanishvili har de seneste sæsoner kæmpet med ustabilitet på springene, og denne sæson blev det kun til to 9. pladser ved Grand Prix'erne.

Hold også øje med den tyske mester Nathalie Weinzierl, der tog en 9. plads forrige år. Denne sæson inkluderer en sejr ved Merano Cup. Estiske Elena Glebova har denne sæson bl.a en sejr ved NRW Trophy.

Danmark sender Anita Madsen, som endte på en 16. plads forrige år. Hun må gøre det meget bedre end ved det seneste DM, hvis hun skal tangere sin placering og måske endda blot kvalificere sig til det fri.

Mine forudsigelser
1. Julia Lipnitskaia RUS
2. Adelina Sotnikova RUS
3. Carolina Kostner ITA
4. Valentina Marchei ITA
5. Alena Leonova RUS
6. Mae Berenice Meite FRA
7. Viktoria Helgesson SWE
8. Joshi Helgesson SWE
9. Nathalie Weinzierl GER
10. Elena Glebova EST

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: