mandag den 5. august 2013

Musik update: Tessa Virtue / Scott Moir

Virtue og Moir udfører deres fridans ved VM 2013. (Foto: Getty)

Det canadiske isdansepar Tessa Virtue og Scott Moir måtte "nøjes" med sølv ved VM 2013, men den kommende sæson er den olympiske sæson, og som de regerende olympiske mestre vil alt andet end guld nok være en skuffelse.

Parrets nye korte dans til Finnstep er til musik af Louis Armstrong og Ella Fitzgerald; dansen starter med "Dream a Little Dream" og følger op med "Muskrat Ramble" og til sidst "Dancing Cheek to Cheek". Konceptet er ballroom dancing med et twist; træner og koreograf Marina Zoueva fortæller, at parret tager en jazzet tilgang til quickstep og foxtrot.

Musikken til fridansen - som er blevet arrangeret specielt for parret - er komponeret af to russiske komponister. Den er nemlig til balletten Seasons af Alexander Glazunov og "Piano Concerto in F-sharp minor" af Alexander Schriabin. Konceptet er "forholdet mellem en mand og kvinde, og hvordan dette ændres gennem livets årstider".

Parret vil debutere deres korte dans ved Quebec Summer Championships i Boisbriand den 10. august. Dernæst bliver det højst sandsynlig Finlandia Trophy, fulgt op med Grand Prix'erne Skate Canada og Trophée Eric Bompard.

Virtue og Moir vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt de trækker sig fra sporten efter Vinter OL 2014. De vil tage det én sæson ad gangen.

Kilde: icenetwork

Ingen kommentarer: