fredag den 8. december 2017

Nathan Chen vinder sin første GPF-titel

Nathan Chen leverede sit friløb ved Finalen i Nagoya.

Dag 2 af Grand Prix Final 2017 sluttede med herrernes lange programmer, som var noget af en rodet affære grundet det ambitiøse indhold.

Føreren Nathan Chen havde en solid start med quad lutz-triple tåloop og en lidt stram quad flip, men de tre andre quad forsøg kiksede med pop på salchow, step-out på lutz (<) og fald på tåloop (<<). Han fik dog landet en anden quad tåloop kombination. Hans score på 183.19 point var dagens andenbedste, men samlet var det nok til at give ham sejren.

Shoma Uno måtte også kæmpe på tre af sine quad forsøg, da han faldt på loop (<) og havde step-outs på begge tåloop (den ene <<). Han fik dog landet quad salchow og quad flip samt to fine triple axeler. Japaneren opnåede dagens bedste score på 184.50 point, men samlet forblev han på sølv - kun 0.50 point fra guldet.

Det var også en dårlig quad dag for Mikhail Kolyada, som faldt på både sin lutz og salchow. Han fik landet en fin quad tåloop-triple tåloop i anden halvdel, men han måtte kæmpe lidt for begge triple axeler, og en singlet loop gjorde forskellen på medaljens farve i dette felt. Russeren kunne dog stadig tage bronze i sin GPF-debut.

Landsmand Sergei Voronov havde dagens reneste løb, hvoraf den eneste fejl var en usikker landing på den anden quad tåloop. Rene spring talte derfor en quad og seks triple spring. Men den lavere basisværdi var for meget at overkomme, og han tog samlet en 4. plads.

Adam Rippon faldt på sit quad lutz-forsøg (<<) og underroterede sin anden 3-3 kombination, men de andre spring var solide, og han kunne rykke op på en 5. plads. Jason Brown havde fejl på begge sine triple axeler, og han faldt derfor til en samlet 6. plads.

Samlet resultat
PLNameNationSPFSPoints
1.Nathan CHEN USA12286.51
2.Shoma UNO JPN21286.01
3.Mikhail KOLYADA RUS33282.00
4.Sergei VORONOV RUS54266.59
5.Adam RIPPON USA65254.33
6.Jason BROWN USA46253.81

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: