tirsdag den 18. januar 2011

SVT interview med Evgeni Plushenko

Evgeni Plushenko ved Vinter OL 2010 i Vancouver. Vil han deltage i Sochi? (Foto: Reuters Pictures)

En lille update på Evgeni Plushenko: svenske SVT interviewede ham, og her fortalte han om kunstskøjteløbens popularitet i Rusland, om sine andre sportsinteresser og om sit comeback i Vancouver (og hvorfor han ikke vandt). Men det vi alle gerne vil vide er selvfølgelig, om han kan gøre endnu et comeback i amatørkunstskøjteløb? Som du måske kan huske, så mistede Plushenko sin amatørstatus pga. sin deltagelse i et isshow efter at have trukket sig fra VM.

Svaret er åbenbart ja. Ifølge Plushenko er sagen allerede afgjort, da han og den russiske skøjteunion samt ISU er kommet til den konklusion, at at genoprettelse af hans amatørstatus vil være for det bedste. Han må skøjte i konkurrencer igen fra marts, og han håber at skøjte fra næste sæson og tre år frem indtil Vinter OL i Sochi! Jeg er dog ikke 100% sikker på, hvor seriøse disse udtalelser er - manden taler om at udføre en quad tåloop quad tåloop kombination i Sochi! Han indrømmer dog, at han er gammel og at han kun kan prøve at gøre sit bedste.

SVT's ekspert mener i hvert fald ikke, at Evgeni kan udføre denne kombination eller vinde guld i Sochi. Se også dette interview, hvor Plushenko viser journalisten rundt i Skt. Petersborg. Her taler han om sin kendte frisure, arkitektur, sin kone og hvorfor han ikke bruger sikkerhedssele.

Ingen kommentarer: