torsdag den 25. november 2010

Trophée Eric Bompard forudsigelser - Damer

Det bekymrede udtryk siger det hele: Mao Asada ved NHK Trophy, hvor hun endte på en 8. plads - hendes laveste placering hidtil i karrieren. (Foto: Getty Images)

Det er et håndfuld upålidelige damer, som vil deltage ved Trophée Eric Bompard. Det største spørgsmålstegn er nok den regerende verdensmester Mao Asada, som endte på en katastrofal 8. plads ved NHK Trophy. Asada er i gang med at omarbejde teknikken på sine spring, og dette medførte, at hun floppede eller faldt på næsten alle spring. En plads i Finalen er umulig, men forhåbentlig betyder den ekstra træningstid nogle lidt mere stabile fremførelser.

Alissa Czisny derimod havde en super konkurrence ved Skate Canada, som hun vandt. Hun plejer dog at bukke under for presset, når der er høje forventninger til hende, og dette kunne også ses ved Midwestern Sectionals - en kvalifikationskonkurrence til de amerikanske nationale mesterskaber -  hvor hun faldt adskillige gange (hun vandt dog stadig guldet). En top 4 placering sikrer hende en plads i Finalen. Hendes landsmand Mirai Nagasu vandt det korte program ved Cup of China, men faldt til en samlet 4. plads efter et ujævnt langt program. Styrken ligger i hendes korte program, men kan hun bevare koncentrationen i det lange?

Cynthia Phaneuf havde et lignede scenario, da hun vandt det korte program ved Skate Canada, men røg ned på en samlet 4. plads efter et usikkert langt program. Også hun vil bevise, at hun er en bedre skøjteløber, og normalt klarer hun sig også bedre ved den Grand Prix, der ikke afholdes i Canada.

Finske Kiira Korpi skuffede også ved sin første Grand Prix, da endte på en 4. plads ved NHK Trophy i en svag konkurrence. En podieplads er mulig, hvis hun endelig lærer at tage fordel af de andres fejl.

Hold også øje med Haruka Imai og Fumie Suguri, som endte på en henholdsvis 5. plads og 9. plads ved Skate Canada, og Sarah Hecken der kommer sig fra en skade. Hun har lige vundet bronze ved Ice Challenge. På hjemmebane har vi blandt andet Mae Berenice Meite, som leverede et overraskende solidt program ved Skate America.

Mine forudsigelser
GULD - Alissa Czisny USA
SØLV - Cynthia Phaneuf CAN
BRONZE - Kiira Korpi FIN

Se hele deltagerlisten her.

Ingen kommentarer: