torsdag den 5. december 2013

Hanyu vinder kort program ved GPF med rekord score

Yuzuru Hanyu udfører en donut-piruette i sin korte program.

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Finalen 2013 begyndte med herrernes korte programmer. De fleste herrer havde problemer, men der var én, som mere end leverede.

Hjemmefavorit Yuzuru Hanyu havde sit livs løb, hvor han ubesværet fik landet en quad tåloop, samt en stor triple axel og triple lutz-triple tåloop i anden halvdel. Kun den afsluttende kombinationspiruette var en smule ucentreret og blev "kun" tildelt level 3. Hans SP score på 99.84 point er en ny verdensrekord, og han tager nu en føring på over 12 point.

Patrick Chan lagde godt ud med en quad tåloop-triple tåloop, men problemer fulgte efter: han snublede ud af triple axelen og doublede dernæst sin solo lutz. Gode levels og præsentation holder ham på en solid 2. plads.

Lidt omvendt begyndte Nobunari Oda med et fald på en quad tåloop (underroteret), men han kom godt igen med en ren triple axel og triple lutz-triple tåloop. Han Yan landede en triple axel, men han faldt også på sin quad tåloop, og kombinationen blev kun en triple lutz-double tåloop. De to herrer er begge i bronzeposition med en hhv. 3.- og 4. plads.

De to sidste herrer skuffede. Maxim Kovtun havde store fejl på alle spring: step-out på en quad salchow i planlagt kombination, fald på quad tåloop, og en singlet axel. Han er på en fjern 5. plads.

Tatsuki Machida lavede en dum fejl, da han doublede sin planlagte quad tåloop og dernæst fik sin triple lutz-double tåloop kendt ugyldig (double tåloopen blev gentaget). Han er nu sandsynligvis uden medaljerækkevidde med en sin 6. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU

JPN
99.841
2Patrick CHAN

CAN
87.472
3Nobunari ODA

JPN
80.943
4Han YAN

CHN
77.754
5Maxim KOVTUN

RUS
68.925
6Tatsuki MACHIDA

JPN
65.666

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: