tirsdag den 26. januar 2010

4CC forudsigelser - Damer

Mao Asada er guldfavoritten i damernes disciplin. (Foto: daylife.com)

Alles øjne vil være på Mao Asada og hendes tripel axel. Asada har valgt at deltage i dette års 4CC som forberedelse til OL, da hun endnu ikke har formået at skøjte to solide rene programmer denne sæson. Ved de nationale mesterskaber landede hun både en tripel axel i det korte (som dog blev nedgraderet) og i det lange, så hun håber nok på at vise et nyt forbedret jeg foran de internationale dommere og genvinde sin status som OL guldfavorit. Det store spørgsmål er, om hun vil forsøge 2 tripel axeler i sit lange program?

Skulle Asada fejle burde guldet gå til landsmanden Akiko Suzuki, der indtil videre har haft sin gennembrudssæson. Grand Prix Finale bronzemedalisten har sæsonens højeste score blandt deltagerne og burde uden større besvær vinde sin første ISU mesterskabsmedalje.

Der vil blive stor kamp om bronzemedaljen. Den regerende japanske junior sølvmedalist Haruka Imai kan måske gøre podiet fuldendt japansk. Caroline Zhang, der endte på en skuffende 11. plads ved de amerikanske mesterskaber, har valgt at deltage på trods af en rygskade. Zhang endte på en respektabel 4. plads ved 4CC sidste år. Hendes landsmænd Alexe Gilles og Amanda Dobbs gør deres senior ISU mesterskabsdebut og har også chance for medalje. Canadierne Amélie Lacoste, Myriane Samson og Diane Szmiett er også bronzefavoritter.

Kinesiske Yan Liu er den tredje kommende OL-atlet, der har valgt at deltage, så hun håber selvfølgelig på et godt resultat. Koreanske Na-Young Kim endte på en 4. plads i 2008, hvor 4CC også blev afholdt i Sydkorea, så måske hjemmebanefordelen kan hjælpe hende igen?