tirsdag den 26. januar 2016

Rippon tager snæver sejr ved US Nationals 2016

Rippon udfører en piruette i sit lange program (foto: AP).

De amerikanske mesterskaber 2016 sluttede med herrernes konkurrence, hvor det blev en særdeles tæt kamp om guldet blandt tre herrer, og det endelig resultat var ikke uden en smule (quad) kontrovers.

Den regerende sølvvinder Adam Rippon tog quad lutzen ud af sit korte program og valgte klogt at udføre triple lutz-triple tåloop (med stepout), triple axel og triple flip, og dette gav ham en tæt foreløbig 3. plads. I det lange program faldt han på sin quad lutz (<), men han kunne til gengæld levere resten af sine otte triple spring, trin og piruetter af god kvalitet. Dette løb op, og mod manges forventninger kunne han rykke op og tage sin første nationale titel.

Forhåndsfavorit Max Aaron vandt det korte program med en ren fremførelse der inkluderede en quad salchow-triple tåloop. I det lange program landede han to quad salchows og fem triple spring, men en doublet salchow gjorde nok forskellen; samlet rykkede han nemlig ned på en tæt 2. plads.

JGPF-vinder Nathan Chen skrev amerikansk historie ved at lande to quads i sit korte program og fire quads i det lange. Problemer med triple axelen, lavere levels på piruetter og programkomponenter holdte hans scores nede, og samlet endte han med bronze, som er hans første nationale seniormedalje.

Grant Hochstein faldt på sin quad tåloop og udførte kun en 3-2 i sit korte program, men hans lange program var stærkere med quad tåloop (to fødder) og syv triple spring. Han kunne tage en karrieres bedste nationale placering med en 4. plads (pewter).

Tre gange national medaljevinder Ross Miner leverede et flot rent kort program med triple flip, triple axel og triple lutz-triple tåloop, og han kunne tage en tæt foreløbig 2. plads. I det lange program havde han dog dyre fejl med hånd på quad salchow, en singlet axel og en nedgraderet triple lutz. Disse fejl trak ham ned på en 5. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: