tirsdag den 26. januar 2016

Gold tager karrierens anden nationale titel ved US Nationals 2016

Gracie Gold fejrer sit lange program ved de amerikanske mesterskaber (foto: Getty).

Damernes korte programmer ved de amerikanske mesterskaber 2016 var lidt en skuffelse, men heldigvis kunne mange af favoritterne levere i deres lange programmer.

Nerverne var igen på spil i det korte program for Gracie Gold, hvis spring kun blev til single lutz (planlagt 3-3), double axel og triple flip-double tåloop. Ikke desto mindre efterlod det hende på en fin foreløbig 2. plads. Hun kom dog stærkt igen i det lange program med en fejlfri fremførelse, som inkluderede syv triple spring inklusiv sin triple lutz-triple tåloop, og hun kunne hoppe op til sin anden nationale sejr.

Polina Edmunds løb en af de få rene korte programmer med en ren 3-3, og hun kunne dermed snuppe en førsteplads med en solid margin. I det lange program var hun nær fejlfri med seks triple spring inklusiv to 3-3 kombinationer - kun en lidt usikker triple loop blev kendt underroteret. De solide løb gav hende karrierens anden nationale sølvmedalje.

Igen viste det korte program sin grimme side for Ashley Wagner, som faldt på en triple flip-triple tåloop (<<), og igen kom hun stærkt tilbage i det lange program; her landede hun seks triple spring inklusiv to 3-3 kombinationer, men hun singlede sin afsluttende lutz. Samlet trak den regerende mester sig op til bronze.

Mirai Nagasu flækkede sin støvle under det korte program, og derfor blev hendes 3-3 kun til triple flip-double tåloop - resten var dog rent. I det lange program fik hun udført seks fine triple spring, og det eneste fejl var en lidt usikker double axel, hvorpå hun ikke kunne tilføje en planlagt triple tåloop. Nagasus opsving fortsætter med en fin 4. plads.

Up-and-coming Tyler Pierce og Bradie Tennell kom som ret ukendte navne, men de leverede begge over forventning med to solide løb inklusiv en triple lutz-triple tåloop i det lange program. De tog en henholdsvis 5. og 6. plads.

Både Karen Chen og Courtney Hicks var som forhenværende medaljetagere forventet til at udgøre en trussel, men efter to fald hver i det korte program var de ude af løbet (og deres lange programmer var ikke meget bedre). De endte på en skuffende 8. og 9. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: