tirsdag den 26. januar 2016

EM 2016 forudsigelser - Damer

Radionova, Medvedeva og Pogorilaya er favoritter hos damerne.

EM 2016 i kunstskøjteløb begynder med damernes konkurrence i morgen, og igen er de russiske damer de overvældende favoritter til at lande på podiet. Spørgsmålet er nøjere: i hvilken rækkefølge?

Småfavorit er nok den regerende juniorverdensmester Evgenia Medvedeva, som indtil videre har haft en super seniordebut, senest med sejre ved GPF og de nationale mesterskaber efter rene løb. Hun har både sværhedsgraden og stabiliteten til at score højt, og kun med fejl har hendes landsmænd en realistisk chance for at fange hende.

Den regerende EM-sølvvinder Elena Radionova har indtil videre tacklet sit vokseværk godt; efter en lidt hård sæsonstart ser hun ud til at være tilbage til sit pålidelige jeg, og hun er faktisk også den eneste dame, som har slået Medvedeva  denne sæson (det står dog 2-1 til Medvedeva). Hendes spring har dog ikke helt samme flow som sine landsmænd, så hun har ikke råd til fejl, hvis hun vil tage guld.

Regerende bronzevinder Anna Pogorilaya har været op-og-ned denne sæson, hvor hun skiftevis har leveret rene løb eller løb med adskillige hårde fald, og derfor har hun for første gang ikke snuppet medalje ved GP'erne. Senest løb hun dog fejlfrit ved de nationale mesterskaber, hvor hun tog bronze, og uanset hvad har hun råd til adskillige fejl for at forsvare sin bronze.

Resten af feltet er langt bagud mht. til sværhedsgrad, og det er svært at forestille sig at de skulle kunne gøre en medaljetrussel. Ikke desto mindre virker resten af top 10 meget åben, og meget vil komme an på dagsformen.

Stærke top 10 kandidater er Joshi Helgesson, som tog en 4. plads forrige år, eller hjemmebanefavorit Nicole Rajicova, som med solide løb tog to 7. pladser ved sine GP'er. Roberta Rodeghiero har haft nogle gode resultater i løbet af efteråret, men senest tabte hun uventet de italienske mesterskaber.

Danmark repræsenteres af Pernille Sørensen, som tog en 27. plads forrige år. Hendes mål vil nok være at kvalificere sig til det lange program (top 24).