onsdag den 7. december 2016

JGPF 2016 forudsigelser - Herrer

Cha, Samarin, Aliev og Krasnozhon er blandt favoritterne hos herrerne.

Herrernes felt ved Junior Grand Prix Final 2016 er som altid uforudsigeligt. Der vil være pres på at lande quads for at være sikker på guld, men dette fører også til risiko for spektakulære nedsmeltninger.

Første-seedede herre er 18-årige Alexander Samarin, som efter fem sæsoner på JGP'erne for første gang har vundet begge sine JGP'er og kvalificeret sig til Finalen. Han skiller sig ikke meget ud på sin præsentation, men han har de store spring med både triple axel og quad tåloop, og med fortsættende stabilitet er en podieplads i sigte.

15-årige Jun Hwan Chan er tæt anden-seedet, ligeledes to JGP-sejre, og endda i sin JGP sæsondebut. Sydkoreaneren er en god all-rounder med flot præsentation, piruetter og spring inklusive triple axel og quad salchow, men det er uvist hvordan han vil klare sig med mere konkurrence i feltet.

Amerikanske Alexei Krasnozhon tog sølv og guld ved sine JGP'er, og det gør ham tredje-seedet i Finalen. Krasnozhon har de store spring til at udgøre en medaljetrussel, men meget vil nok komme an på, hvorvidt han kan lande og rotere sin quad loop.

Dmitri Aliev er den eneste tilbagevendende JGPF-deltager, da han tog sølv forrige år. Han har de svære spring til at tage medalje, men han kan til tider poppe mange spring i sine løb; det skete ved Junior VM, hvor det blev en 6. plads, og ved hans anden JGP, hvor det blev en 4. plads (den første var guld).

Landsmand Roman Savosin tog guld og bronze ved sine JGP'er, dog med en sværhed lavere end der normalt kræves for at tage en medalje her. Ved hans nylige Tallinn Trophy sejr havde han dog opgraderet med forsøg på triple axel, quad tåloop og quad salchow, så hvis han kan landede springene succesfuldt her, har han uden tvivl en medaljechance.

Den fjerde russiske mand i feltet er Ilia Skirda, som tog to sølvmedaljer ved JGP'erne. Han har indtil videre ikke forsøgt triple axel eller quads i sine løb, men til gengæld har han udvist god stabilitet på de andre spring, og det betyder, at hans placering ikke ligger i hans egne hænder.

Mine forudsigelser
1. Jun Hwan Chan KOR
2. Alexander Samarin RUS
3. Dmitri Aliev RUS
4. Alexei Krasnozhon USA
5. Roman Savosin RUS
6. Ilia Skirda RUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: