søndag den 11. december 2011

Savchenko/Szolkowy vinder tæt kamp om GPF guld

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy udfører en spiral i det lange program. (Foto: AP Photo)

Dag 3 af Grand Prix Finalen endte med parløbernes lange programmer. Det blev til en særdeles spændende kamp om guld, og jeg fortryder slet ikke at jeg blev op til over kl. 3 for at se det.

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy leverede igen et superb og næsten fejlfrit langt program med highlights som side-om-side triple tåloops i sekvens, kast triple flip og triple salchow og så selvfølgelig interessant koreografi. Den eneste småfejl var et lavt greb på triple twisten. Dagens højeste tekniske score og programkomponenter gav dem dagens sejr med et sæsons bedste på 142.44 point, og de kunne med nød og næppe rykke op og snuppe deres tredje GPF titel.

Rivalerne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov gjorde det ikke nemt for dommerne at bedømme, da de også løb et stærkt og næsten rent program, hvor highlightet var den enorme triple twist, som fik +3.00 af alle dommerne. De fik også udført rene side-om-side triple tåloops og salchow samt kast triple loop, men hun havde to fødder på kast triple salchow, og parpiruetten mistede fart til slut. Disse småfejl betød, at selv et nyt personligt bedste på 140.51 point rykkede dem ned til sølv - kun 0.18 fra guld - og det var det canadiske publikum vist ikke tilfredse med.

Parret vil ligesom tyskerne ikke deltage ved de nationale mesterskaber, da han døjer med en lyskeskade og hun en benskade.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov leverede et solidt program med blandt andet side-om-side triple tåloops og kast triple salchow, men hun singlede en double axel og havde step-out på kast triple loop. Deres score på 126.40 point kunne trække dem en plads op og give dem karrierens første GPF medalje, her bronze.

Dan Zhang og Hao Zhang var teknisk stærke i deres program, og den eneste fejl var på det sidste løft, der vaklede en del og endeligt kun blev tildelt level 1. Han pådrog sig muligvis en skulderskade, da han holdte sig til skulderen efter programmet. Lave programkomponenter trak parret ned til en samlet 4. plads

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford havde et par småproblemer, da han faldt på side-om-side triple lutz, og hun havde et lille step-out på kast triple flip. De fik desuden ugyldiggjort dødsspiralen, da hendes hoved ikke var tæt nok på isen. Parret forblev på deres 5. plads.

Narumi Takahashi og Mervin Tran havde igen problemer med de tekniske elementer, da hun faldt på side-om-side triple tåloops og kast triple salchow samt havde et stort step-out på kast triple tåloop. De forblev på en 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
212.2621
2Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
212.0812
3Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV

RUS
187.7743
4Dan ZHANG / Hao ZHANG

CHN
182.5434
5Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
170.4355
6Narumi TAKAHASHI / Mervin TRAN

JPN
164.4266

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: