søndag den 11. december 2011

Chan tager karrierens anden GPF titel

Patrick Chan slutter sit lange program til "Concierto de Aranjuez". (Foto: AP Photo)

Efter de lidt skuffende damer kom herrer stærkt igen i de lange programmer, og efter min mening var det en af de bedre konkurrencer i lang tid.

Føreren Patrick Chan var ikke overraskende ikke ren i sit løb, da han havde usikre landinger på begge quad tåloops samt faldt på sin anden triple lutz. Han fik dog landet en ren triple axel samt 5 andre triple spring, deriblandt de svære triple lutz-half loop-triple salchow og triple flip-triple tåloop i anden halvdel af programmet. Rent fremførelsesmæssigt var det ikke aftenens program, men en høj basisværdi og høje programkomponenter betød, at han vandt det lange program med et nyt sæsons bedste på 173.67 point. Den anden GPF sejr cementerer vist hans status som "uovervindelig" i dommernes sind.

Daisuke Takahashi havde et stærkt comback fra et skuffende kort program. Han fik endelig roteret sin quad tåloop, omend det var med step-out. Resten af de 8 triple spring, deriblandt en triple axel-triple tåloop kombination, blev landet rent. Dagens andenhøjeste score på 172.63 point kunne trække ham op og give ham karrierens tredje GPF sølvmedalje.

Spanske Javier Fernandez lagde stærkt ud med både quad tåloop og quad salchow og fik også landet 7 triple spring. Begge triple axeler og en triple flip kombination havde dog usikre landinger. Han opnåede et nyt personligt bedste på 166.29 point og kunne tage bronze.

Yuzuru Hanyu havde også sit livs indtil videre bedste løb, hvor han fik landet en quad tåloop og 8 triple spring. Den eneste fejl kom på det sidste spring, da han snublede ud af en triple salchow. Et nyt personligt bedste på 166.49 point var i dette stærke felt ikke nok til at rykke ham op.

Jeremy Abbott åbnede sit program med at lande sin sæsons første quad tåloop, men hans medaljechancer forsvandt, da han faldt på to triple spring. En score på 156.16 point var godt nok et sæson bedste, men samlet faldt han til en 5. plads.

På en 6. plads endte Michal Brezina, som fik landet en quad salchow med hånd på samt 6 triple spring. Han faldt dog på en triple axel i planlagt kombination og singlede en planlagt double axel.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Patrick CHAN

CAN
260.3011
2Daisuke TAKAHASHI

JPN
249.1252
3Javier FERNANDEZ

ESP
247.5534
4Yuzuru HANYU

JPN
245.8243
5Jeremy ABBOTT

USA
238.8225
6Michal BREZINA

CZE
218.9866

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: