mandag den 18. januar 2010

EM forudsigelser - Isdans


De regerende EM-medalister i isdans (v-h): Sinead Kerr og John Kerr (bronze), Jana Khokhlova og Sergei Novitski (guld) og Federica Faiella og Massimo Scali (sølv).

EM starter med isdans i morgen uden en helt klar favorit til guldet, da de fleste favoritter har døjet med skade eller sygdom.

De regerende verdensmestre og EM 2008-mestre Oksana Domnina og Maxim Shabalin lyder på papiret som sikre favoritter, men Shabalins knæskade(r) har holdt parret ude af de internationale konkurrencer indtil videre i sæsonen. Ved de russiske mesterskaber så parret særdeles uforberedte ud, og mange var "?!" over deres aboriginale originaldans og undrede sig over gyldigheden af de såkaldte 'bælteløft' i fridansen. Førhen har dommerne dog altid kunnet lide deres stil og belønnet den gavmildt, så det bliver spændende, hvordan de vil modtage isdanseparret i morgen (og lad os håbe, at de færdiggør konkurrencen. Sidste år trak de sig ud efter den obligatoriske dans).

Deres landsmænd Jana Khokhlova og Sergei Novitski har heller ikke haft den bedste sæson: de regerende EM-mestre startede solidt med sølv ved Cup of China, men endte på en skuffende 4. plads ved Skate America. Parret trak sig ud af Grand Prix Finalen og de nationale mesterskaber pga. hhv. sygdom og skade, og så vil de tilmed debutere en ny fridans (musik: "Ildfuglen").

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat er de eneste franske medaljefavoritter efter Isabelle Delobel og Olivier Schoenfelder trak sig ud. Franskmændene endte på en 4. plads sidste, og denne sæson var de de eneste europæere, der vandt en medalje ved Grand Prix Finalen (bronze).

De regerende sølvmedalister Federica Faiella og Massimo Scali vandt bronze ved Cup of China, men trak sig ud af Skate Canada pga. skade. Parret slog dog landmændene Anna Cappellini og Luca Lanotte ved de italienske mesterskaber, selvom Cappellini og Lanotte havde haft en bedre sæson. Det rygtes dog, at Faiella og Scali stadig er plaget af skader, da de trak sig ud af en uofficiel fremvisning i USA.

Søskendeparret Sinead Kerr og John Kerr vandt bronze sidste år og endte på en 4. plads ved Grand Prix Finalen. Hvis de andre par fejler pga. skader, burde en medalje ikke være uden for rækkevidde.

Alexandra Zaretsky og Roman Zaretsky endte kun på en 11. plads sidste år, men vandt lidt overraskende bronze ved Skate America i år. Yderligere forbedringer er måske på vej.

Mine forudsigelser (vildt skud!)
Guld - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat
Sølv - Jana Khokhlova/Sergei Novitski
Bronze - Federica Faiella/Massimo Scali

Se resten af deltagere her.

Ingen kommentarer: