tirsdag den 10. december 2019

Shun Sato tager overbevisende sejr ved JGPF 2019

Andrei Mozalev (sølv), Shun Sato (guld) og Daniil Samsonov (bronze).

Herrernes konkurrence ved Junior Grand Prix Final 2019/20 bød på et bredt spænd af fremførelser, og alle skiftede placering efter friløbet. I sidste ende blev kampen om medaljerne ikke særlig tæt.

Japanske Shun Sato leverede et solidt kort program med fire rene triple spring, men lave levels placerede ham på en foreløbig 3. plads. Han overraskede dog alle med sit livs friløb, hvor han fejlfrit landede quad lutz, to quad tåloops og seks triple spring. Der var derfor ingen tvivl, da han i sidste ende løb med guldet.

Forhåndsfavorit Andrei Mozalev havde en god start, da han vandt det korte program efter en selvsikker og ren fremførelse. Han lagde godt ud i friløbet med med to quad tåloops, men han havde problemer med begge triple axeler, hvoraf han faldt på den anden med underrotation. Samlet kunne russeren tage sølvmedaljen.

Landsmand Daniil Samsonov faldt på sin triple axel i det korte program, men god kvalitet på de andre elementer gav ham en foreløbig 2. plads. Han startede godt ud i friløbet med triple axel og quad lutz, men en dårlig landing på den anden triple axel i planlagt kombination kostede dyrt; resten af løbet var dog rent, så han kunne holde fast på bronze.