tirsdag den 10. december 2019

Kamila Valieva tager sejr ved JGPF 2019

Alysa Liu (sølv), Kamila Valieva (guld) og Daria Usacheva (bronze).

Så er jeg hjemme fra Torino, og jeg fik desværre ikke blogget dernede, da wifi og strømforsyning på mit hotel ikke var godt - men selve konkurrencen var super!

Niveauet var som sædvanligt meget højt hos junior damerne ved Junior Grand Prix Final 2019/20, og ligesom forrige år blev det en kamp mellem kvalitet og kvantitet... og kvalitet sejrede igen.

To gange JGP-vinder Kamila Valieva har døjet med skade og forsøgte derfor ikke sine quad tåloops. I det korte program måtte hun kæmpe for landingen på triple loop, men resten var af høj kvalitet, og hun kunne derfor tage en tæt 4. plads. Friløbet blev leveret fejlfrit med syv triple spring inklusiv to triple-triple kombinationer i anden halvdel, og med en sejr i segmentet kunne den 13-årige russere samlet snuppe guldet.

Den anden guldfavorit var amerikanske Alysa Liu, som havde det mest ambitiøse layout i konkurrencen. Hun vandt det korte program efter en ren fremførelse med triple axel-triple tåloop. I det lange program lagde hun ud med et fald på triple axel, og de efterfølgende landinger på begge quad lutzer og en anden triple axel var lidt usikre og blev kendt underroterede. Den generelle lavere kvalitet betød, at hun samlet måtte nøjes med sølv.

Daria Usacheva satsede også på kvalitet. Hun leverede et flot og rent kort program, hvilket gav hende en foreløbig 2. plads. I det lange program landede hun syv triple spring, omend hun havde usikre landinger på sin triple-triple kombinationer i anden halvdel. Samlet blev det til bronze.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Kamila VALIEVA
RUS
207.4741
2Alysa LIU
USA
204.6512
3Daria USACHEVA
RUS
200.3723
4Kseniia SINITSYNA
RUS
195.5735
5Haein LEE
KOR
194.3864
6Viktoria VASILIEVA
RUS
184.3756

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: