onsdag den 16. november 2016

Cup of China 2016 forudsigelser - Damer

Wagner, Radionova, Tuktamysheva og Osmond er blandt medaljekandidaterne.

Vi har et yderst dybt felt hos damerne ved Cup of China 2016, da fem i feltet har taget en GP-medalje denne sæson, og alle disse vil øjne endnu en medalje i håb om en finaleplads.

Regerende VM-sølvvinder Ashley Wagner har løbet med selvtillid denne sæson, og hun begyndte også sæsonen med en sejr ved Skate America. Hun har dog haft småproblemer med sine kombinationer, især rotationen på bagenden af sin 3-3 kombination, så uden hjemmebanefordel har hun ikke råd til samme fejl hvis hun nappe guldet.

Elena Radionova er kendt for sin stabilitet, men kvaliteten af hendes spring er ikke høj, og det er kun med viljestyrke at hun får landet dem - ikke desto mindre tog hun sølv ved Rostelecom Cup. Hun vil formentlig skøjte solidt, men hendes placering vil afhænge af, om de andre damer kan løbe til deres potentiale.

Canadiske Kaetlyn Osmond er lidt af et wildcard, da hun faktisk har opnået det højeste sæsons bedste i feltet, hvilket hun gjorde med sine sølvindende fremførelser ved Skate Canada. Hun scorer højt med sine store spring og udadvendte præsentation, men hun mangler stadig at bevise pålidelighed over en hel sæson. Med rene løb har hun dog uden tvivl potentiale til at tage guld.

Tidligere verdensmester Elizaveta Tuktamysheva kæmper stadig med at komme tilbage i topform, og senest blev det til en 4. plads ved Skate Canada. Hendes programkomponenter er ikke mere så høje som de andre pigers, og hun har efter sigende skiftet tilbage til sit forrige lange program. Vigtigst bliver dog at lande de spring (gerne triple axelen).

Mai Mihara har indtil videre haft en senior debut langt over forventning, da hun først vandt Nebelhorn Trophy og derefter tog bronze ved Skate America. Hun er stadig lidt anonym i sin præsentation, men hendes flotte og rene spring bringer hende langt, når mange andre damer kæmper med deres teknik.

Landsmand og regerende sølvvinder Rika Hongo er derimod lidt nede efter nogle solide sæsoner, og ved Skate Canada skuffede hun med en 6. plads efter at hun fik adskillige spring kendt underroteret. Med et mere venligt teknisk panel kan hun uden tvivl gøre det bedre, da hun sjældent falder, men problemer med rotationen på 3-3 kombinationerne er der stadig.

Amerikanske Courtney Hicks er altid uforudsigelig, og det gælder også denne sæson. Hun lagde ud med en 6. plads ved Finlandia Trophy, men kom igen med bronze ved Rostelecom Cup. Hicks har de store spring på rette skær og uden underrotation til at score højt, men hun mangler ofte kontrol, hvilket kan resultere i fejl efter fejl.

Landsmand Karen Chen er lidt på samme måde, idet hun har potentiale til score højt pga. sine store spring og flotte piruetter, men nerverne plejer ofte at spille et puds. Hun begyndte sæsonen med bronze ved US Classics, men generelt har det været lang tid siden, at hun har løbet noget nær rent internationalt.

Hjemmebanefavorit er Zijun Li, som startede sæsonen med en solid 4. plads ved Rostelecom Cup. Hun har delikate spring og præsentation, men hendes mangel på power plejer at betyde lavere programkomponenter end hendes nærmeste rivaler.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner USA
2. Elena Radionova RUS
3. Kaetlyn Osmond CAN
4. Mai Mihara JPN
5. Elizaveta Tuktamysheva RUS
6. Zijun Li CHN
7. Courtney Hicks USA
8. Rika Hongo JPN
9. Karen Chen USA
10. Joshi Helgesson SWE
11. Ziquan Zhao CHN
12. Xiangning Li CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: