onsdag den 4. november 2015

Cup of China 2015 forudsigelser - Herrer

Yan, Fernandez, Voronov og Jin er blandt medaljekandidaterne.

Vi har på papiret et særdeles springstærkt felt hos herrerne ved Cup of China 2015, hvilket ikke gør forudsigelserne nemmere end sædvanligt.

Favorit er dog den regerende verdensmester Javier Fernandez, som tog lutter guld og sølv forrige sæson. Dette var ikke kun ensbetydende med, at han ikke lavede fejl, men også at de andre herrer var lige så dårlige til at udnytte dem - tre quads i det lange program skader dog heller ikke. Spanieren havde en solid sæsondebut ved Japan Open, hvor han tog en individuel 2. plads.

På hjemmebane har vi Cup of China 2013-vinderen Han Yan, der som bekendt havde et voldsom sammenstød med Yuzuru Hanyu her forrige år og kun tog en 6. plads. Denne sæson havde han en bedre sæsonstart ved Skate America, hvor det blev en 4. plads efter nogle dyre fejl i det lange program. Yan har dog grundløbet og kvaliteten i sine spring til at snuppe en medalje.

Landsmand og regerende Junior VM-sølvvinder Boyang Jin gør sin seniordebut. Han har altid været kendt for at være en stærk springer med ret svag præsentation og grundløb, men hvis han får landet quad lutz-triple tåloop i sit korte program og fire quads (!) sit lange program, burde hans tekniske score mere end gøre op for det.

Sergei Voronov havde en stærkt GP-sæson forrige år med to sølvmedaljer samt bronze ved Finalen. Springstabiliteten dalede dog som sæsonen skred frem, og det blev kun en skuffende 13. plads ved VM. Hans spring virkede stadig upålidelige ved Finlandia Trophy, hvor han efter skuffende løb måtte nøjes med bronze.

Amerikanske Richard Dornbush er den regerende bronzevinder, men ellers var hans resultater skuffende forrige sæson. Han er en velafrundet løber med god præsentation og kvalitetsspring, så han har potentiale til at score højt, men stabiliteten har ikke været der i noget tid. Ved sæsonåbneren US Classic skuffede han med en 6. plads.

Misha Ge af Usbekistan fik endelig en stabil triple axel forrige sæson, og det medførte et stort spring i placeringerne med en 4. og 5. plads ved GP'erne og en flot 6. plads ved VM. Han begyndte sæsonen med en sejr ved Denkova-Staviski Cup, hvor han dog havde et par springproblemer inklusiv på sin nye quad (underoteret i begge løb).

Canadiske Elladj Balde har aldrig vundet en medalje internationalt på senior niveau, så det kom som en overraskelse, da han startede sæsonen med en sejr ved Nebelhorn Trophy efter overbevisende løb med både triple axel og quad tåloops. Kan han gentage dette, er en medalje helt sikker i rækkevidde.

Fra Kina har vi også Nan Song, som tog bronze her tilbage i 2011. Han har dog siden døjet med skader og tilhørende skuffende resultater, og ved forrige VM kvalificerede han sig ikke til det lange program med en 26. plads.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Han Yan CHN
3. Boyang Jin CHN
4. Sergei Voronov RUS
5. Elladj Balde CAN
6. Richard Dornbush USA
7. Misha Ge UZB
8. Moris Kvitelashvili RUS
9. Grant Hochstein USA
10. Nan Song CHN
11.  Michael Christian Martinez PHI
12. Ivan Righini ITA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: