torsdag den 22. januar 2015

Canadian Championships 2015 - forudsigelser

Nguyen, Chartrand, Duhamel/Radford og Weaver/Poje er blandt medaljefavoritterne.

De canadiske mesterskaber 2015 er allerede i fuld gang, og scenen er især præget yngre navne, som får chancen for at gøre sig bemærket.

Herrer
Syv gange national mester Patrick Chan konkurrerer ikke denne sæson (men han kommer tilbage til næste), så det er nu, at de andre canadiske herrer har en chance for titlen. Favorit er nok Nam Nguyen, som har haft en overraskende stærk sæson med bronze og en 4. plads ved GP'erne. Han mangler stadig finish, men hans pålidelighed er et stort plus i dette felt.

Et stort spørgsmålstegn er tre gange regerende sølvvinder Kevin Reynolds, der denne sæson ikke har konkurreret siden en skuffende 6. plads ved Autumn Classic. Han har angiveligt fået ordnet sine støvleproblemer, men tabt træningstid kan måske give problemer med springene.

Podiet er meget åbent, da Jeremy Ten, Elladj Balde, Andrei Rogozine, Liam Firrus og Roman Sadovsky kan score meget lig hinanden afhængig af, om de har en god eller dårlig dag.

Mine forudsigelser
1. Nam Nguyen
2. Kevin Reynolds
3. Jeremy Ten
4. Elladj Balde
5. Liam Firrus
6. Andrei Rogozine
7. Roman Sadovsky

Damer
Med to gange national mester Kaetlyn Osmond ude, er kampen om guldet mellem Gabrielle Daleman og Alaine Chartrand. Begge forsøger de svære spring, men de har til tider problemer med at lande disse rent, så det placeringen kommer nok an på dagens form. Chartrand tog bronze ved Rostelecom Cup, men Daleman har en bedre historik ved de nationale mesterskaber med to sølvmedaljer.

Resten af feltet er en del længere bagud. Veronik Mallet har mest international erfaring af de andre damer, så trods to 10. pladser ved GP'erne er hun det bedste bud på bronze.

Mine forudsigelser
1. Gabrielle Daleman
2. Alaine Chartrand
3. Veronik Mallet
4. Kim Deguise Leveillee
5. Madelyn Dunley
6. Roxanne Rheault
7. Roxanne Cournoyer

Parløb
Det siger sig selv, at Meagan Duhamel og Eric Radford vil forsvare og tage deres fjerde nationale titel. De nykronede GPF-mestre er feltet overlegne i både teknisk sværhedsgrad og præsentation.

De to andre podiepladser er mere åbne. Nykronede JGPF-mestre Julianne Seguin og Charlie Bilodeau gør deres seniordebut; de har elementerne til at tage medalje, men de skal dog ændre lidt på deres programmer for at gøre dem senior venlige.

Head-to-head får vi de to nye par Lubov Ilushechkina og Dylan Moscovitch og Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro. Iliushechkina/Moscovitch vandt deres ene senior B, mens Moore-Towers/Marinaro tog en 6.- og 7. plads ved deres GP'er.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford
2. Julianne Séguin / Charlie Bilodeau
3. Lubov Ilushechkina / Dylan Moscovitch
4. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro
5. Natasha Purich / Drew Wolfe
6. Vanessa Grenier / Maxime Deschamps
7. Brittany Jones / Joshua Reagan

Isdans
Her hersker der heller ingen tvivl om, at de regerende sølvvindere Kaitlyn Weaver og Andrew Poje vil tage deres første nationale titel. VM-sølvvinderne er ubesejrede denne sæson, senest med en overvældende sejr ved GPF. Favoritter til sølv er Piper Gilles og Paul Poirier, som tog sølv ved begge deres GP'er og kvalificerede sig til Finalen.

Bronze er nok mere åben, men de regerende bronzevindere Alexandra Paul og Mitchell Islam er de oplagte kandidater. Parret skuffede med en 5.- og 6. plads ved GP'erne og har som følge deraf fået koreograferet en ny fridans. Deres største trussel vil nok være Elisabeth Paradis og François-Xavier Ouellette, som opnåede lignende scores ved GP'erne.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje
2. Piper Gilles / Paul Poirier
3. Alexandra Paul / Mitchell Islam
4. Elisabeth Paradis / François-Xavier Ouellette
5. Nicole Orford / Thomas Williams
6. Mackenzie Bent / Garrett Mackeen
7. Madeline Edwards / Zhao Kai Pang

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: