torsdag den 22. januar 2015

U.S. Nationals 2015 forudsigelser - Herrer

Abbott, Brown, Aaron og Dornbush er blandt medaljekandidaterne ved US Nationals 2015.

Feltet er ret åbent hos herrerne, hvor en håndfuld herrer har chance for en podieplads.

Den regerende mester er Jeremy Abbott, der som så ofte ikke har haft en overbevisende sæson. Ved begge sine GP'er tog han en 5. plads efter solide korte programmer efterfulgt af lange programmer med adskillige pops. Han har endnu ikke forsøgt quaden denne sæson, så nøglen bliver at holde nerverne i ro og lande de andre spring. Abbott plejer at peake ved de nationale mesterskaber, men faderens nylige død kan måske gøre det svært for han at holde tankerne i ro.

Fan favorit Jason Brown er den regerende sølvvinder, og han har generelt været pålidelig denne sæson, selvom placeringen ved GP'erne varierede: sølv og 5. plads. Det skyldes manglen på quad, og han skal derfor havde hjælp fra quad-fyrene for at placere højt. I dette felt er det dog ganske muligt, og sammenlagt med stærke piruetter og koreografi er Brown en favorit til podiet.

Lidt omvendt er Max Aarons styrke springene, men resten halter mere bagud. Den regerende bronzevinder tog bronze og en 7. plads ved GP'erne. Ved sidstnævnte duede hans quad salchow slet ikke, og det tyder på, at han skal være succesfuld med de store spring for at lande på podiet. Med rene programmer har en solid chance for at genvinde sin nationale titel.

Richard Dornbush er særdeles velafrundet løber med både quads og gode programkomponenter, så potentialet for en sejr er der. Hans problem er dog, at når han har en dårlig dag, så laver han gerne adskillige alvorlige fejl. Dette var også tydeligt ved GP'erne, hvor han tog bronze og en 7. plads.

Det har ikke været god sæson for Adam Rippon, som skuffede med 10.- og 5. plads ved GP'erne. I træning er han i stand til at lande triple axel og quad lutz, men i konkurrence kan han oftest poppe disse, hvilket koster ham dyrt i basisværdi - især triple axelen er hans nemesis. Han vil debutere et nyt kort program her.

Dark horse til medalje er Nathan Chan, den regerende nationale juniormester. Han har døjet med skade og har derfor denne sæson kun konkurreret ved én JGP, hvor det blev til sølv. Ved Sectionals landede han dog quad tåloops, men forsøgte dog ikke triple axel. Hvis han får landet sine i alt tre quads rent, kan han måske overraske med medalje.

Tre gange national medaljevinder Ross Miner begyndte sæson solidt med to CS-medaljer, men det blev kun til en 7. plads ved NHK Trophy. Ligesom mange herrer i feltet har han ikke en pålidelig quad og har derfor ikke råd til de typiske 1-2 fejl på de andre spring.

Forrige års pewter-medaljetager (4. plads) Joshua Farris er et stort spørgsmålstegn, da han grundet skade kun har konkurreret én gang denne sæson; ved NHK Trophy havde han dog en nedsmeltning i begge programmer, og det blev en 11. plads. Han har dog gode kvaliteter, så i bedre form er han i stand til at stå på podiet.

Outside shot er Stephen Carriere, som tog en 4.- og 9. plads ved GP'erne. Han har både quad tåloop og triple axel i sit repetoire, men han kan være ret upålidelig og lave dyre fejl på både spring og piruetter.