fredag den 27. december 2013

Det russiske hold til EM 2014

De russiske nationale mesterskaber for sæson 2013/14 er overstået, og landsholdet til EM 2014 i Budapest er blevet bestemt. Rusland har tre pladser i hver disciplin, og resultatet vil have en betydning for det endelige Vinter OL-hold.

Herrer
Maxim Kovtun
Sergei Voronov
Konstantin Menshov

National sølvvinder Evgeni Plushenko har takket nej, og man må undre om det betyder et endeligt exit fra sporten fra legenden - eller han bare vil hvile sig og stadig håber på at deltage i holdkonkurrencen.

Reserve: Adian Pitkeev, Artur Gachinski

Damer
Adelina Sotnikova
Julia Lipnitskaia
Alena Leonova

Ingen større overraskelser, omend Leonova igen var heldig at en del piger over hende var for unge - man kunne desuden måske have forventet, at Pogorilaya ville have fået pladsen efter en stærk Grand Prix sæson.

Reserve: Anna Pogorilaya, Nikol Gosviani

Parløb
Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov
Ksenia Stolbova / Fedor Klimov
Vera Bazarova / Yuri Larionov

Igen, ingen overraskelser her. Volosozhar/Trankov har haft en lang sæson og har derfor valgt at skippe de nationale mesterskaber for at fokusere på EM, hvor de er regerende mestre.

Reserve: Julia Antipova/Nodari Maisuradze, Vasilisa Davankova/Andrei Deputat

Isdans
Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov
Viktoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin
Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko

Overraskende nok vælger Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev at springe EM over for at fokusere på Vinter OL. Parret er de regerende mestre og en sejr kunne have givet dem ekstra momentum efter en skuffende Grand Prix Finale - dette momentum vil nu gå til eventuelle vindere (formentlig Pechalat/Bourzat). Fremtiden vil vise, om det er et klogt valg.

Sinitsina/Zhiganshin og Riazanova/Tkachenko vil kæmpe om den tredje plads til Vinter OL.

Reserve: Ksenia Monko/Kirill Khaliavin, Alexandra Stepanova/Ivan BukinKilde: fsrussia.ru (russisk)

Ingen kommentarer: