fredag den 13. september 2013

US International FS Classic 2013 - dag 1

US International Figure Skating Classic begyndte i nat med herrernes og parløbernes korte programmer. Der er desværre ikke videoer fra konkurrencen (icenetwork kan kun ses i USA), så mine recap er baseret på tweets og andet live blogging.

Herrer
Max Aaron udfører sit korte program til latin musik. (Foto: Getty)

De amerikanske herrer dominerede i de korte programmer. Favorit Max Aaron havde hånd på sin quad salchow, men fik stadig tilføjet en triple tåloop til kombinationen. Både hans triple lutz og triple axel blev landet rent, og med en score på 81.49 point kunne han tage føringen med 81.49 point.

Landsmand Stephen Carriere leverede et rent program med triple axel, triple loop og triple lutz-triple tåloop samt level 4 piruetter og trin. Hans score på 77.48 point giver ham en solid 2. plads.

Den regerende juniorverdensmester Joshua Farris havde et par småfejl, da han havde step-out på sin quad tåloop, og kombinationen "kun" blev til en triple lutz-double tåloop. Derudover snublede han lidt på trinsekvensen. En score på 71.85 point betyder stadig en 3. plads med god margin.

Stilling efter kort program

Parløb
Moore-Towers og Moscovitch udfører en parpiruette i deres korte program. (Foto: Getty)

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch leverede et stærkt program med bl.a. triple twist og kast triple loop. De havde dog en lille fejl, da han havde step-out på deres side-om-side triple tåloops. En score på 68.52 point giver dem en solid 1. plads.

Det bliver en tættere kamp om sølv og bronze. Marissa Castelli og Simon Shnapir havde også problemer med side-om-side springet, da han faldt på triple salchow. Resten af programmet var dog uden større fejl med bl.a. triple twist og en stor kast triple salchow. De er nu på en foreløbig 2. plads med 62.26 point.

Landsmænd Caydee Denney og John Coughlin havde et solidt comeback. Den eneste større fejl kom, da hun havde hånd på en underroteret triple tåloop. De er på en tæt 3. plads med 61.66 point.

Tarah Kayne og Daniel O'Shea havde et solidt program uden større fejl, og de kunne dermed også score +60. Paige Lawrence og Rudi Swiegers havde to alvorlige fejl, da han faldt på tåloopen, og hun havde to fødder på kast triple lutz. De to par er stadig i medaljerækkevidde med en 4.- og 5. plads.

Stilling efter kort program

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: