torsdag den 12. september 2013

JGP Kosice 2013


Sæsonens tredje Junior Grand Prix er JGP Kosice 2013, som finder sted den 12.-15. september i Kosice, Slovakiet. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på junior niveau. Her er navnene, du skal holde øje med:

Junior Herrer
Den regerende Junior VM bronzevinder Shotaro Omori er den eneste af de regerende mandlige juniorverdensmestre, der vender tilbage til JGP'erne. Han har alle triple springene i sit repetoire, så solide fremførelser burde føre til hans første JGP-medalje.

Keiji Tanaka er medaljevinder ved Junior VM (sølv i 2011), omend han har kæmpet lidt med springstabilitet sidenhen. Det er stadig blevet til JGPF-kvalifikationer i de to foregående sæsoner.

Kinesiske He Zhang deltog ikke i JGP'erne forrige sæson pga. skade, men han tog senere en 9. plads ved Junior VM 2013. Har har også JGP-sølv fra 2011.

Mikhail Kolyada har ingen JGP-medaljer på resuméet, men han opnåede en solid 6. plads ved Junior VM 2013.

Junior Damer
Karen Chen har allerede konkurreret ved JGP Riga, hvor det blev til bronze. Hvis hun får rystet nerverne af sig, er en højere podieplads vel mulig. Hun skal dog opnå guld for at være sikker på en plads i Finalen. Landsmand Barbie Long har JGP-sølv fra forrige sæson.

Serafima Sakhanovich imponerede forrige sæson med 4.- og 2. plads ved hhv. de russiske senior- og juniormesterskaber i dybe felter, så forventningerne er allerede høje. Landsmand Alexandra Proklova er mindre kendt, men hun forsøger også de svære spring. Begge piger gør deres JGP-debut.

Hae Jin Kim vandt en JGP forrige sæson, men ustabile spring har plaget hende. Ved Junior VM blev det nemlig kun til en samlet 19. plads.

Danske Kristinna Vagtborg gør sin JGP-debut.

Junior Parløb
De russiske par er favoritterne i feltet. De regerende Junior VM bronzevindere Lina Fedorova og Maxim Miroshkin havde en stærk forrige sæson med to JGP-medaljer og en sejr ved Finalen. Parret har især stærke parelementer.

Maria Vigalova og Egor Zakroev konkurrerede ved JGP Riga Cup, hvor de med to solide fremførelser tog bronze. I dette felt virker en top 2 placering meget overkommelig.

Resten af feltet er debutanter eller har aldrig været tæt på podiet, så bronze virker meget åben.

Junior Isdans
Russiske Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov har hele fem JGP-medaljer på resuméet, og forrige sæson blev det til en 4. plads ved JGPF. De kvalificerede sig dog ikke til Junior VM grundet det stærke russiske felt.

Guldkandidater tæller også canadiske Mackenzie Bent og Garrett Mackeen, som tog titlen ved JGP Riga Cup.

Bronze kunne gå til Rachel Parsons og Michael Parsons, som forrige sæson tog en JGP bronzemedalje.

JGP-debutanter Sarah Vadskjaer Grapek og Malcolm Jones vil repræsentere Danmark.

Tidsplan

Fredag den 13. september
10:30-14:55 - Damer: kort program
15:45-17:30 - Parløb: kort program
18:15-21:30 - Herrer: kort program

Lørdag den 14. september
11:00-14:00 - Isdans: kort dans
14:30-16:30 - Parløb: langt program
17:15-22:05 - Damer: langt program

Søndag den 15. september
10:00-13:00 - Isdans: fridans
13:30-17:15 - Herrer: langt program

Se på TV eller internet?
Du kan se alle videoer med et par minutters forsinkelse på ISU's Youtube kanal.

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: