onsdag den 11. september 2013

U.S. International Figure Skating Classic 2013

Sæsonens første større senior B konkurrence er U.S. International Figure Skating Classic, som finder sted den 11.-15. september i Salt Lake City, Utah. Dette er konkurrencens andet år. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Herrer
Evan Lysacek har - måske forventet - trukket sig pga. af skade (se her), så comebacket er igen udskudt.

Favorit er dermed den regerende mester Max Aaron, der havde sit gennembrud forrige sæson, hvor det blev til en national titel og flot 7. plads ved VM. Hans styrke er sine solide quad spring, men forbedringer i præsentation kan måske også ventes.

Landsmand Joshua Farris er den regerende juniorverdensmester og vil gøre sin internationale seniordebut her. Som juniorløber var han en stabil løber, men en ustabil quad betyder, at han har brug for fejl fra Aaron for at have en guldmedaljechance.

Bronze virker mere åben. Stephen Carriere har pga. skader set sine resultater gå nedad de sidste mange sæsoner. Andrei Rogozine forsøger de sværere spring, men kan godt være ustabil på disse. Derudover mangler præsentationen stadig en del arbejde.

Outsider til bronze kan være Michael Christian Martinez, der endte på en 4. plads ved JGP Riga Cup.

Mine forudsigelser
1. Max Aaron USA
2. Joshua Farris USA
3. Andrei Rogozine CAN
4. Michael Christian Martinez PHI
5. Stephen Carriere USA

Damer
De amerikanske damer er favoritter til medaljerne. Den regerende mester er Agnes Zawadzki, der har de store spring. Hun kan dog til tiden godt have ujævne lange programmer.

Gracie Gold er den regerende sølvvinder. Hun startede forrige sæson med ustabile fremførelser, men fik nerverne på ro mod slutning og tog bl.a. national sølv og en 6. plads ved VM. Hun virkede solid ved sin ene sommerkonkurrence, så lander hun sine spring, burde titlen være på plads.

Samantha Cesario gør sin internationale seniordebut. Hun tog en 4. plads ved Junior VM 2013. Hun forsøger denne sæson triple loop-triple loop, men en ret skuffende sommerkonkurrence betyder, at hun har fået et nyt langt program.

Også Courtney Hicks gør sin seniordebut. Hun tog en 5. plads ved Junior VM. Hicks er kendt for sine eksplosive spring, men hun kan stadig have problemer med at rotere sine triple-triple kombinationer. Hun har dog opnået enorme scores ved sommerkonkurrencerne.

Amelie Lacoste tog bronze forrige år, men resten af sæsonen gav skuffende resultater pga. de altid ustabile spring. Ved sommerkonkurrencer så denne ustabilitet ud til at være fortsættende.

Mine forudsigelser
1. Gracie Gold USA
2. Courtney Hicks USA
3. Agnes Zawadzki USA
4. Samantha Cesario USA
5. Amelie Lacoste CAN 

Parløb
Favoritter er nok de regerende mestre Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch, som havde en stærk forrige sæson bl.a. med en 4. plads ved VM. Parrets programkomponenter burde være en del højere end resten af feltet.

Landsmænd Paige Lawrence og Rudi Swiegers er den regerende sølvvindere. Parret har medaljepotientale, såfremt de lander deres oftest ustabile side-om-side spring.

Caydee Denney og John Coughlin gør deres comeback efter skade. Parret er ikke kendt for deres æstetik, men derimod deres solide tekniske elementer. Der forlyder, at parret løb deres konkurrenceprogrammer rent ved et isshow.

Marissa Castelli og Simon Shnapir er de regerende nationale mestre, men det blev kun til en 13. plads ved VM. Parret kan været ustabile med deres side-om-side spring, så de får måske brug for at lande deres kast quad salchow for at have en medaljechance.

Felicia Zhang og Nathan Bartholomay tog en 4. plads forrige år, men har derpå opnået store forbedringer. Deres fremførelser ved en sommerkonkurrence har været ganske stærke.

Mine forudsigelser
1. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
2. Caydee Denney / John Coughlin USA
3. Felicia Zhang / Nathan Bartholomay USA
4. Marissa Castelli / Simon Shapir USA
5. Paige Lawrence / Rudi Swiegers CAN

Isdans 
De regerende verdensmestre Meryl Davis og Charlie White gør en tidlig sæsondebut, og spørgsmålet er ikke om de vinder, men hvor stor deres margin er (og om deres nye programmer har Vinter OL guldpotientiale). Træningsmakkere Maia Shibutani og Alex Shibutani har trukket sig pga. en skade.

Sølvfavoritter er Kaitlyn Weaver og Andrew Poje. Parret døjede med skade forrige sæson, med de formåede stadig et comeback ved VM, hvor det blev en solid 5. plads.

Bronze er meget åben. Lynn Kriengkrairut og Logan Giulietti-Schmitt er de regerende bronzevindere, men de får svær konkurrence af adskillige par, som har scoret i omegen af deres personlige bedste: Penny Coomes/Nicholas Buckland, Julia Zlobina/Alexei Sitnikov, Nicole Orford/Thomas Williams og Isabella Tobias/Deividas Stagniunas.

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat har også trukket sig fra konkurrencen af ukendte årsager.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White USA
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
3. Lynn Kriengkrairut / Logan Giulietti-Schmitt USA
4. Isabella Tobias / Deividas Stagniunas LTU
5. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR


Tidsplan, dansk tid (Utah er 8 timer bagud)

Fredag den 13. september
01:00 - Parløb: kort program
02:30 - Herrer: kort program
20:00 - Isdans: kort dans
22:40 - Damer: kort program

Lørdag den 14. september
01:20 - Parløb: langt program
03:00 - Herrer: langt program
23:30 - Damer: langt program

Søndag den 15. september
02:30 - Isdans: fridans

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: