lørdag den 8. december 2012

Volosozhar/Trankov tager GPF titel trods fejl

Volosozhar/Trankov tager et fald i deres lange program. (Foto: Reuters)

Konkurrencen ved Grand Prix Finalen 2012 sluttede med parløbernes lange programmer, hvor Rusland endelig kunne snuppe noget metal, omend ikke på den bedste måde.

Førerne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov lagde stærkt ud med level 4 triple twist, side-om-side triple salchow-double tåloop og en stor kast triple loop. Tingene gik ned af bakke i anden halvdel, da han faldt på triple tåloop og dernæst faldt bagover på indgangen til kast salchow og næsten trak hende med ned. Stærke programkomponenter og GOE betød en overraskende stor score på 131.09 point, og de kunne snuppe guldet.

Landsmænd Vera Bazarova og Yuri Larionov fik udført deres side-om-side spring usynkront (som altid), men resten af programmet var stærkt og uden fejl. Highlights var triple twist, kast triple flip og loop og smukke løft. Et nyt personligt bedste på 131.46 point var dagens højeste, men de forblev på en 2. plads og tog sølv.

Qing Pang og Jian Tong landede deres side-om-side spring, omend de var af lav sværhedsgrad pga. skade. De fik udført triple twist og kast triple salchow, men hun havde to fødder på loopen. Et sæsons bedste på 128.07 point holdte dem på bronze.

Aftenens mest tekniske program kom fra Meagan Duhamel og Eric Radford, der fik landet side-om-side triple lutz og salchow samt kast triple loop og lutz. Et kikset løft fik 0 point og var nok forskellen på bronze og en 4. plads.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch havde problemer med begge kast, og han havde hånd på side-om-side triple salchow. Deres score var dog nok til at holde dem på en 5. plads.

Skuffende forblev Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov på en 6. plads. Deres program havde kun et par småfejl, men de faldende programkomponenter viser, at de ikke længere er i Ruslands top.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
204.5512
2Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
201.6021
3Qing PANG / Jian TONG

CHN
192.8133
4Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
187.0944
5Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
180.4556
6Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV

RUS
178.7265

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: