lørdag den 8. december 2012

Davis/White tager karrierens fjerde GPF titel

Davis/White udfører deres signaturløft i fridansen. (Foto: Reuters)

Så nåede vi endelig til isdansernes fridans ved Grand Prix Finalen 2012.

Førerne Meryl Davis og Charlie White leverede deres fridans til "Notre Dame de Paris" med fart og præcision, og de fik generelt elementerne til at se ubesværede ud. Begge trinsekvenser fik level 3, mens resten af elementerne blev tildelt level 4. Et sæsons bedste 110.19 point kunne give dem en imponerende fjerde Grand Prix Finale titel.

Træningsmakkere Tessa Virtue og Scott Moir havde masser af drama i deres fridans til "Carmen". Parret opnåede samme levels som Davis/White, men deres elementer virkede ikke helt ligeså skarpe - især deres afsluttende løft var lidt kluntet. Et sæsons bedste på 108.56 point gav dem deres tredje GPF sølvmedalje.

Franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat havde en munter hippie-inspireret fridans til en The Rolling Stones medley. De opnåede samme høje levels som de to ovenstående par, og et sæsons bedste på 101.48 point betød deres tredje GPF bronzemedalje.

Anna Cappellini og Luca Lanotte imponerede ved at få level 4 på alle elementer undtagen én trinsekvens, der var level 3. Deres klassiske fridans til "Carmen" scorede dem et personligt bedste på 99.53 point, og de rykkede op på en 4. plads.

Mindre heldige var Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev. Han havde et svært fald på nogle forbindende trin, så de blev forsinket i den sidste trinsekvens og måtte skynde sig igennem nogle løft. Parret faldt til en 5. plads.

Landsmænd Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov slog dem i fridansen, men en del lave levels betød, at de ikke kunne avancere.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
183.3911
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
179.8322
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
170.1833
4Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE

ITA
165.6454
5Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
158.0946
6Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV

RUS
156.3665

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: