onsdag den 5. december 2012

Grand Prix Finale 2012 forudsigelser - Damer

Ashley Wagner udfører sit korte program ved Trophée Eric Bompard 2012, som hun vandt.

En spændende håndfuld damer åbner (senior) Grand Prix Finalen på fredag.

Favorit er amerikanske Ashley Wagner, der har en 4. plads fra Finalen tilbage i 2009. Wagner har med lethed vundet begge sine GP'er; faktisk besidder hun sæsonens højeste samlede score blandt damerne. Hun har de stabile spring og en solid præsentation, og hun håber også på at forsøge triple flip-triple tåloop i det korte samt double axel-triple tåloop i det lange program - lander hun disse, bliver det svært at slå hende.

Mao Asada er to gange sølv- og to gange guldvinder ved GPF, men hun måtte trække sig forrige år pga. sin moders død. Dette er dermed hendes første optræden ved Finalen siden 2008. Asada har denne sæson også vundet begge sine GP'er, omend der har været en del ståhej om manglen af triple spring i det lange program. Hun får nok brug for at lande flere denne gang for at gå med guldet.

Landsmand Akiko Suzuki er ifølge nogle blevet snydt for to GP-sejre denne sæson, men de to styks sølv er nok til at bringe hende til Finalen, hvor hun er regerende sølvvinder. Suzuki er en utrolig stærk i det lange program, men fejl i det korte plejer at koste hende dyrt.

På hjemmebane har vi Elizaveta Tuktamisheva, som forrige år skuffede ved Finalen med dårlige fremførelser og en samlet 4. plads. Sæsonen startede med skade, men hun tog en 4. plads og sølv ved sine GP'er, og hun ser ud til at blive stærkere. Springene bliver vigtige, da programkomponenter vil være lavere en de ældre konkurrenters.

Kiira Korpi har overrasket med solide løb og som resultat deraf GP bronze og guld og sin første tur til Finalen. Springmæssigt er hun mere ustabil end de andre damer, og derudover har hun også døjet med rygskade og sygdom op til Finalen. En podieplads virker derfor usandsynlig.

Førstereserve Christina Gao gør også sin første optræden ved Finalen, da hun med sølv og en 4. plads (samt Lipnitskaias skade) kvalificerede sig. Gao har ikke råd til at lave fejl på sine spring, hvis hun ikke vil ende sidst.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner USA
2. Mao Asada JPN
3. Akiko Suzuki JPN
4. Elizaveta Tuktamisheva RUS
5. Kiira Korpi FIN
6. Christina Gao USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: