lørdag den 3. november 2012

Asada tager sin første Cup of China sejr

Asada udfører sit lange program til "Svanesøen". (Foto: Getty Images)

Damerne var de næste på isen ved Cup of China 2012. Umiddelbart skøjtede topdamerne godt, men det tekniske panel var hårdt, så en del spring blev nedgraderet.

Japanske Mao Asada leverede et solidt program, hvor de største fejl var en tåloopen i hendes double axel-triple tåloop kombination, som var på to fødder og blev nedgradet, og en doublet (f)lutz. Dog blev begge hendes triple flip igen kendt underroterede, og det betød, at hun kun fik kredit for 3 rene triple spring. Høje programkomponenter betød dagens bedste FS score på 118.87 point, og samlet kunne hun tage karrierens syvende GP sejr (i alt 9 med inklusiv Finalen).

Føreren Julia Lipnitskaia virkede en smule nervøs, og hendes spring havde ikke samme flow, som de plejer. Lutzen i hendes triple lutz-triple tåloop kombination blev kendt underroteret, og hun havde et slemt step-out på sin double axel-triple tåloop. Hun opnåede stadig dagens bedste tekniske score, men lavere programkomponenter medførte en FS score på 114.86 point. Samlet rykkede hun ned til sølv.

Den eneste dame, der landede en ren 3-3 kombination var Kiira Korpi, som fik landet en triple tåloop-triple tåloop og 3 andre triple spring, men hun singlede to andre spring. En score på 110.17 point trak hende op til bronze.

Mirai Nagasu løb ved første øjekast et stærkt program, men to nedgraderinger og fire underrotationer betød, at hun kun fik kredit for ét rent triple spring. En score på 103.70 point trak hende ned på en samlet 4. plads.

Zijun Li lagde stærkt ud med at lande triple flip-triple tåloop (flip var underroteret) og en double axel-triple tåloop, men to fald senere i programmet forhindrede hende i at rykke op fra sin 5. plads.

Canadiske Amelie Lacoste havde en mindre nedsmeltning, hvor hun lavede fejl på alle sine springelementer. Kun et stærkt kort program holdte hende på en 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
181.7621
2Julia LIPNITSKAIA

RUS
177.9212
3Kiira KORPI

FIN
169.8643
4Mirai NAGASU

USA
163.4634
5Zijun LI

CHN
160.0655
6Amelie LACOSTE

CAN
135.4669
7Joshi HELGESSON

SWE
134.4377
8Ying ZHANG

CHN
130.6596
9Sofia BIRYUKOVA

RUS
127.3688
WDBingwa GENG

CHN
 10

Se flere detaljer her.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

selvom det tekniske panel var meget streng til den her konkurrence, så vil det at nogle skøjteløber får deres spring kaldt underroteret,ikke betyde at de ikke får kredit får den, de får bare en anelse mindre afhængig af hvor roteret springet var! så at sige at man "kun" får kredit for de spring var helt perfekte, synes jeg ikke er helt korrekt, især når det drejer sig om spring som er en anelse underroteret, men som ikke umiddelbart kan se, at de fejler noget!
jeg synes den her konkurrence var mega spændende og synes også at den endelig resultat passede fint, dog ville jeg have givet mirai bronze

Sequins Galore sagde ...

Ja, jeg ved godt at man får 70% basisværdi for underroterede spring. Jeg skrev heller *ikke*, at man ikke får kredit for de underroterede spring - blot at skøjteløberen fik kredit (aka 100% basisværdi) for x antal rene (aka ikke negativ GOE) triple spring.

Det sagt, så synes jeg at det tekniske panel var for hårde på Nagasu's spring - især hendes triple loops, som er hendes stærke spring.