torsdag den 8. december 2011

Grand Prix Finale 2011 forudsigelser - Herrer

For anden gang denne sæson vil Javier Fernandez, Patrick Chan og Daisuke Takahashi slås om medaljerne i Canada. (Foto: AFP Photo)

To tidligere GPF guldvindere og én to gange sølvvinder vil kæmpe om medaljerne mod tre debutanter.

Favorit er selvfølgelig den regerende mester Patrick Chan, som er den eneste i feltet, der har vundet begge sine GP'er denne sæson. Han har grundløbet, piruetterne og quad tåloops i sit arsenal til at kunne vinde denne konkurrence i en jordskredssejr, men indtil videre har han endnu ikke leveret tilnærmelsesvis rene programmer. Høje programkomponenter plejer at redde ham, men hvis han selv laver nok fejl og nogle af de andre herrer får leveret springene, kan han måske tabe sin første konkurrence i over et år.

Daisuke Takahashi ser ud til at blive bedre som sæsonen går, og ved NHK Trophy fik han den højeste score opnået af en herre denne sæson. Han har dog ikke hjemmebanefordel denne gang, og uden en pålidelig quad skal han virkelig løbe rent for at have en chance for guld.

Amerikanske Jeremy Abbott vandt GPF titlen tilbage i 2008, men det bliver svært for ham at genvinde titlen. Han har den gode koreografi og programkomponenterne, men manglen på en stabil quad vil holde hans tekniske score nede. Desuden har han indtil videre haft problemer med adskillige spring i sit lange program.

En af sæsonens overraskelser Javier Fernandez vil løbe i sit træningsland, og med quad tåloops og quad salchow har han det tekniske sværeste programmer planlagt i feltet. Han har indtil videre været relativ pålidelig i sit løb, men han skal undgå fejl på de nemmere triple spring for at udgøre en medaljetrussel.

Michal Brezina startede sæsonen ud med sejr ved Skate America, men dernæst er det blevet til en 3.- og 4. plads ved hans GP'er. Brezina er også en talentfuld springer, men han har indtil videre været lidt konservativ med at prøve sine quads. Han får brug for disse spring samt mere stamina i det lange program for at ikke ende på en sidsteplads, da han indtil videre har opnået de laveste scores i dette felt.

16-årige Yuzuru Hanyu fik lige kvalificeret sig til Finalen med en sejr ved Rostelecom Cup. Den unge japaner har de svære spring planlagt, og han har brug for at lande disse spring, da hans programkomponenter vil ligge i den lavere ende i dette felt.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan (CAN)
2. Daisuke Takahashi (JPN)
3. Javier Fernandez (ESP)
4. Jeremy Abbott (USA)
5. Yuzuru Hanyu (JPN)
6. Michal Brezina (CZE)

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: