fredag den 10. december 2010

Grand Prix Finalen - Czisny overrasker med rent kort program

Alissa Czisny udfører sit korte program. (Foto: Getty Images)

Der blev leveret flere overraskelser i damernes korte programmer. For det første skøjtede amerikanske Alissa Czisny endelig et rent program, der indeholdte 3lutz-2tåloop kombination, triple (f)lip, dobbeltaxel og så de mest vidunderlige piruetter. Hendes score på 63.76 point er et personligt bedste og giver hende en foreløbig førsteplads. Lad os håbe, at dette ikke får hende til at bukke under i det lange program.

Endnu en ustabil dame leverede et rent langt program. Carolina Kostner udførte sin sæsons første 3tåloop-3tåloop kombination, samt triple loop og dobbeltaxel. Sammenlagt med høje programkomponenter opnåede hun et sæsons bedste på 62.13 point, og hun er på en tæt andenplads.

Kanako Murakami fortsætter med at præstere, da hun udførte et energirigt program med 3tåloop-3tåloop, triple flip og dobbeltaxel. Hendes score på 61.47 point er et personligt bedste, og dette giver hende en tæt tredjeplads.

Hendes landsmand Akiko Suzuki var også rene med sine spring, her 3flip-2tåloop, triple lutz og dobbeltaxel. Hun er nu på en fjerdeplads med et sæsons bedste på 58.26 point.

Miki Ando debuterede sit nye korte program til Ennio Morricones "The Mission", men hendes spring var der ikke helt. Hun forsøgte en svær 3lutz-3loop kombination, men loopen var sandsynligvis underroteret. Derudover faldt hun på en underroteret triple flip. Hun er over 13 point bagud førstepladsen, så det kræver fejl fra de andre piger samt et stærkt langt program fra hende selv for at komme på podiet (hvilket dog er sandsynligt).

Rachael Flatt startede ud med en 3lutz-2tåloop kombination, men kludrede sin planlagte triple flip, som klart vil blive nedgraderet til en double. Hendes medaljechancer virker uhyggelig små nu.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alissa CZISNY

USA
63.761
2Carolina KOSTNER

ITA
62.132
3Kanako MURAKAMI

JPN
61.473
4Akiko SUZUKI

JPN
58.264
5Miki ANDO

JPN
50.455
6Rachael FLATT

USA
45.196

Se flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: