tirsdag den 19. januar 2010

EM forudsigelser - Damer


De regerende EM-medalister (v-h): Carolina Kostner (sølv), Laura Lepistö (guld) og Susanna Pöykiö (bronze).

Damernes konkurrence virker en smule mere skuffende, da ingen af de europæiske damer har opnået nogle gode internationale resultater i denne sæson.

Den regerende europamester Laura Lepistö vandt bronze i Skate Canada på trods af, at hun sjældent udfører mere end 3 tripelspring i sit lange program (hun vandt de finske mesterskaber med kun ét tripelspring i det lange!). Dommerne ser dog ud til at kunne lide hende, og i dette felt synes et forsvar af titlen ikke umulig. Hendes landmand Kiira Korpi er heller ikke den stærkeste springer, men scorer stadig godt på trods af dette. Den finske duo rundes af med den regerende EM bronzemedalist Susanna Pöykiö, der indtil videre har haft en dårlig sæson med en hhv. 11. plads ved Skate America og 10. plads ved Finlandia Trophy.

To gange europamester Carolina Kostner har alle kvaliteterne til at være den bedste, men på det seneste har springene forladt hende. Hun skiftede træner til amerikanske Frank Carroll efter sit katastrofale lange program ved VM, men indtil videre har skiftet ikke vist sig i form af forbedringer. EM er især vigtig for Kostner, da hun tabte de italienske mesterskaber til Valentina Marchei. Slår hun ikke Marchei, vil hun formentlig ikke opleve sit andet OL.

Russiske Alena Leonova har haft de bedste resultater af de europæiske damer i sæsonen: to medaljer ved Grand Prix'erne og en tur til Grand Prix Finalen, hvor hun desværre endte på en sidsteplads. Hun er dog en solid springer, og hun forsøger faktisk 7 tripelspring i sit lange program. Leonova blev faktisk slået af Ksenia Makarova ved de russiske mesterskaber. Makarova endte på en 4. plads ved Junior Grand Prix Finalen, og gør sin internationale seniordebut ved EM, så hende skal man også holde øje med.

Europamesteren fra 2004 Julia Sebestyen har haft et mindre comeback denne sæson, da hun vandt sin første Grand Prix medalje i to år. Sebestyen har formentlig den bedste tripel lutz blandt damerne, så dette burde give hende en fordel.

Sarah Meier er to gange EM sølvmedalist, men har på det sidste været plaget af skader. Skader har dog ikke forhindret hende i at skøjte solidt ligesom sidste VM.

Mine forudsigelser:
Guld - Alena Leonova
Sølv - Laura Lepistö
Bronze - Ksenia Makarova

Se resten af deltagerne her.

Ingen kommentarer: