fredag den 22. januar 2010

De amerikanske mesterskaber - part 2

Anden del af de amerikanske mesterskaber begynder denne weekend. Resultatet afgør, hvem der kommer til Vinter OL.

Isdans


For første gang i flere år er 5 gange nationale mestre Tanith Belbin og Benjamin Agosto ikke de eneste favoritter til guldet. De regerende OL sølvmedalister er denne sæson blevet overskygget af det yngre par Meryl Davis og Charlie White, der hele sæson har scoret højere i Grand Prix'erne og blev de første amerikanere til at vinde guld i isdans ved Grand Prix Finalen. Davis og White har dog aldrig slået Belbin og Agosto ved samme konkurrence. Både Belbin og Agosto samt Davis og White er så godt som garanteret 2 af de 3 pladser, USA har kvalificeret sig til ved OL i isdans.

Den tredje plads vil formentlig gå til det par, der vinder bronze. Favoritterne er Kimberly Navarro og Brent Bommentre eller Emily Samuelson og Evan Bates, og darkhorses er de regerende Junior VM mestre Madison Chock og Greg Zuerlein eller søskendeparret Madison Hubbell og Keifer Hubbell.

Mine forudsigelser
Guld - Meryl Davis/Charlie White
Sølv - Tanith Belbin/Benjamin Agosto
Bronze - Kimberly Navarro/Brent Bommentre
Tin - Emily Samuelson/Evan Bates

Damerne

Pga. dårlige resultater fra VM 2009 kan USA kun sende 2 damer til Vinter OL, men der er mindst seks damer, der har en chance for at placere top 2 i morgen.

Alles øjne vil være på Sasha Cohen, der ikke har konkurreret siden VM 2006, så det er svært at spå, hvordan hun vil klare sig. Hendes programkomponenter burde dog være de højeste i feltet. Ved de sidste 3 nationale mesterskaber, har guldmedalister vundet det korte program, men være nr. 3 i det lange, så det lyder godt for Cohen, der typisk skøjter gode korte programmer.

En lille favorit er nok Rachael Flatt, som vandt det lange program over Yuna Kim ved Skate America, noget hun gjorde med hele 7 tripelspring. Ashley Wagner var den eneste amerikanske dame, der kvalificerede sig til Grand Prix Finalen, hvor hun endte på en respektabel fjerdeplads. Den nationale mester fra 2008 Mirai Nagasu har gjort store fremskridt denne sæson under hendes nye træner Frank Caroll. Den regerende mester Alissa Czisny har kun skøjtet rene korte programmer denne sæson, men skal formentlig lande mere en 3 tripelspring i det lange for at placere top 2. Caroline Zhang er nok nedgraderet til en lillebitte darkhorse, da hun ikke har formået at forbedre sin springteknik eller fart.

Mine forudsigelser
Guld - Rachael Flatt
Sølv - Sasha Cohen
Bronze - Ashley Wagner
Tin - Mirai Nagasu

Ingen kommentarer: