onsdag den 2. december 2009

Grand Prix Finale forudsigelser: Par

Fra venstre til højre, nedad: Xue Shen og Hongbo Zhao (CHN), Qing Pang og Jian Tong (CHN), Maria Mukhortova og Maxim Trankov (RUS), Aliona Savchenko og Robin Szolkowy (GER), Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov (RUS) og Dan Zhang og Hao Zhang (CHN).


Parrenes konkurrence bliver meget nervepirrende, da alle OL-guldfavoritter kommer til at dyste mod hinanden.

Det bliver især spændende at se, hvordan kineserne Xue Shen og Hongbo Zhao og tyskerne Aliona Savchenko og Robin Szolkowy placerer ift. hinanden. Begge par er topkandidater til guldet i Vancouver, men de kunne ikke være mere forskellige i deres skøjtestil. Shen og Zhao vandt begge deres Grand Prix'er med en overbevisende margin, og de laver sjældent større fejl i deres programmer, så en medalje burde ikke være svær at vinde. Skulle de vinde guld, bliver det deres sjette Grand Prix Finale-sejr! Savchenko og Szolkowy er mere upålidelige, specielt i deres lange program (fx nedsmeltningerne ved TEB 2009 og GPF 2008). Tyskerne har dog opnået den højeste samlede score i sæsonen, så de har potentialet til at vinde guldet. Jeg tror dog ikke at de vil, da parret typisk 'topper' senere i sæson, og de er det par med længst rejsetid samt mindst forberedelsestid.

Qing Pang og Jian Tong er de regerende Grand Prix Finale-mestre, og med hele to Grand Prix sejre i sæsonen er de absolut favoritter til en medalje. I forhold til Shen og Zhao samt Savchenko og Szolkowy har parret et dårligere kort program. Styrken ligger i deres lange program, som de har skøjtet meget solidt indtil videre.

Det ville ikke være en konkurrence uden et russisk toppar, her Maria Mukhortova og Maxim Trankov. Parret har på magisk vis opnået at skøjte to rene lange programmer (jeg tæller også Skate Canada med som rent), og gentager de succesen her, kunne det blive til deres første Grand Prix Finale medalje. Deres landsmænd Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har været knap så solide, og det vil blive spændende at se, om de vil risikere at prøve quad salchowen i deres lange program igen. Det ville være en sejr for dem at slå Mukhortova og Trankov, som indtil videre har stjålet deres plads som Ruslands nr. 1 par.

Dan Zhang og Hao Zhang runder den kinesiske trio af, men indtil videre har deres programmer været lidet imponerende, så et kinesisk podium synes usandsynligt. Forhåbentligt har de ændret en smule i deres programmer, så de (især Dan) kan skøjte dem med mere overbevisning.

Mine gæt:
1. Xue Shen/Hongbo Zhao
2. Qing Pang/Jian Tong
3. Aliona Savchenko/Robin Szolkowy
4. Maria Mukhortova/Maxim Trankov
5. Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov
6. Dan Zhang/Hao Zhang

Ingen kommentarer: