onsdag den 2. december 2009

Grand Prix Finale forudsigelser: Damer

I urets retning: Yuna Kim (KOR), Miki Ando (JPN), Joannie Rochette (CAN), Akiko Suzuki (JPN), Ashley Wagner (USA) og Alena Leonova (RUS).

Yuna Kim er som sædvanlig favorit til at vinde guldet. Ved Skate America viste hun i sit lange program, at hun ikke var uovervindelig som tidligere anset, men hun har for vane at være så langt forud efter det korte program, at ingen kan indhente hende. Grand Prix Finalen er hendes sidste konkurrence før OL, og det ville styrke hendes selvsikkerhed, hvis hun endeligt kunne skøjte et rent langt program.

Miki Ando vandt begge sine Grand Prix'er, men ikke særligt overbevisende. Der var rygter om, at hun ville prøve quad'en (salchow) ved finalen, men hun har fortalt, at det fornuftigste ville være, at få sin tripel-tripel kombination tilbage (jeg er helt enig). Ando er den eneste af finalisterne, der har slået Yuna Kim før (VM 2007). Hendes landsmand Akiko Suzuki kvalificerede sig med nød og næppe til finalen. Måske klarede hun sig dårligt ved Skate Canada pga. jetlag, så her vil hun helt klart have den fordel, at hun er den eneste kvindelig finalist, der træner i Japan. Den japanske kvinde, der vinder placerer højst OG vinder en medalje ved finalen, får en af 3 pladser til OL.

Joannie Rochette blev sidste sæson udnævnt som favorit til sølvet ved OL, men har hele sæsonen kæmpet med at skøjte to solide programmer ved samme konkurrence. Hendes springteknik er meget solid, så måske er presset ved at stige hende til hovedet. Hun har helt sikkert potentialet til at slå Kim, hvis hun får ro på nerverne.

Siden sin sejr ved junior VM forrige sæson har Alena Leonova opnået store solide resultater: medaljer ved begge Grand Prix'er og sin første tur til finalen. Leonova har en lidt upoleret præsentation, men er helt sikkert underdog til en medalje, hvis de andre ikke viser tegn på forbedring.

Ashley Wagner er den eneste amerikanske kvinde ved finalen. Vinder hun en medalje her, vil hun komme først i køen om en af kun to pladser til OL. Hun skal dog sørge for at få roteret sine spring helt.

Mine gæt:
1. Yuna Kim
2. Miki Ando
3. Akiko Suzuki
4. Joannie Rochette
5. Alena Leonova
6. Ashley Wagner

Ingen kommentarer: