søndag den 20. oktober 2019

Peng/Jin vinder deres første GP ved Skate America 2019

Peng/Jin udfører en baglæns udvendig dødsspiral i det lange program.

Grand Prix serien i kunstskøjteløb blev skudt af med parløbernes event ved Skate America 2019 i Las Vegas! Det var stadigt tydeligt, at vi befinder os tidligt i sæsonen med de mange fejl, men til gengæld blev konkurrencen tæt og spændende.

Der var igen problemer med side-om-side springene hos Cheng Peng og Yang Jin, da hun havde step-out på triple tåloop (<) i det korte program; resten af elementer var dog stærke, så de kunne tage en lille føring i segmentet. I friløbet landede de springene - omend med lav sværhed pga. double salchow - og uventet nok faldt hun på kast triple loop. De andre parelementer samt solide komponenter hjalp dem dog på vej, og samlet kunne det kinesiske par snuppe karrierens første GP-sejr.

Russiske Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin leverede et rent kort program, men lidt lavere komponenter betød en foreløbig 2. plads. I det lange program landede de både side-om-side triple flip og triple tåloop-double tåloop-double tåloop, men et fald på kast flip kostede dem titlen. Deres sølvmedalje er deres hidtil bedste GP-medalje.

Det kom ikke som en overraskelse, da både Haven Denney og Brandon Frazier kiksede på side-om-side triple salchow i det korte program. Amerikanerne kom dog stærkt tilbage i friløbet med måske aftenens program, hvor de fik landet alle deres elementer - dog underroterede hun double axel og havde to fødder på kast triple salchow, men det var ikke noget som forstyrrede flowet. Duoen trak sig op til bronze - deres første GP-medalje siden 2016.

Medaljefavoritter Ashley Cain-Gribble og Timothy LeDuc havde et fald på kast triple lutz i det korte program, men de gjorde ellers nok til at tage en foreløbig 3. plads. De amerikanske mestre havde dog et katastrofalt friløb, hvor hun igen faldt på kast triple lutz. Derudover blødte de point pga. hendes singlede loop og et kikset lassoløft. De dyre fejl trak de regerende bronzevindere ned på en 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Cheng PENG / Yang JIN
CHN
200.8911
2Daria PAVLIUCHENKO / Denis KHODYKIN
RUS
196.9823
3Haven DENNEY / Brandon FRAZIER
USA
192.7042
4Jessica CALALANG / Brian JOHNSON
USA
180.5254
5Ashley CAIN-GRIBBLE / Timothy LEDUC
USA
177.5435
6Camille RUEST / Andrew WOLFE
CAN
155.1676
7Ekaterina ALEXANDROVSKAYA / Harley WINDSOR
AUS
152.9467
8Zoe JONES / Christopher BOYADJI
GBR
138.7988

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: