søndag den 20. oktober 2019

Quad lutzer fører Shcherbakova til sejr ved Skate America 2019

Anna Shcherbakova udfører hendes friløb ved Skate America 2019.

Vi havde en nervepirrende konkurrence hos damerne ved Skate America 2019, hvor alt kunne ske. I sidste ende fik vi et podium med tre meget forskellige damer.

Den russiske mester Anna Shcherbakova havde ikke det ideelle korte program, idet hendes kombination var triple lutz-triple loop (<) og der var et fald under trinsekvensen. Det medførte en foreløbig 4. plads, men hun kom stærkt igen i friløbet med to quad lutzer - den ene i kombination med triple tåloop. Hun løb umiddelbart rent, men igen blev bagenden på begge hendes 3-3 kombinationer kendt underroterede. Med en høj friløbsscore kunne hun rykke op til guld i sin GP-debut.

Hjemmebanefavorit Bradie Tennell havde et flot rent kort program med triple lutz-triple tåloop, double axel, triple flip og lutter level 4 elementer, og hun kunne derfor tage føringen. Hun havde selvfølgelig ikke samme sværhed i friløbet som Shcherbakova, men Tennell løb et flot program med seks triple spring; den eneste fejl var et step-out. Sølvet er hendes hidtil bedste GP-placering.

Elizaveta Tuktamysheva landede sin triple axel i det korte program, men et step-out på triple tåloop-triple tåloop og en underrotation på triple lutz kostede dyrt, så hun måtte nøjes med en foreløbig 5. plads. Friløbet var dog flot med seks triple spring inklusiv to triple axeler - hendes afsluttende triple loop blev kendt underroteret. Samlet kunne hun trække sig op til bronze.

Den to gange forsvarende sølvvinder Kaori Sakamoto havde et superb og rent kort program, som gav hende en foreløbig 2. plads. I friløbet fik hun landet fem solide triple spring, men de to pop kostede hende en medalje - samlet rykkede hun ned til en 4. plads.

Landsmand Wakaba Higuchi lignede sit forrige jeg, da hun i sit korte program overraskede med et fejlfrit løb og satte sig i medaljeposition med en 3. plads. Desværre kunne hun ikke fortsætte dette i friløbet, hvor hun efter et fald og to pop måtte se sig selv på en samlet 6. plads.