mandag den 27. marts 2017

VM 2017 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford, Tarasova/Morozov og Sui/Han er favoritterne i parløb.

Parløbernes konkurrence ved VM i kunstskøjteløb World Figure Skating Championships 2017 er yderst spændende, da vi har et meget dybt og jævnbyrdigt felt. Ingen par har domineret denne sæson, og dermed kan det blive en meget tæt konkurrence.

To gange forsvarende verdensmestre Meagan Duhamel og Eric Radford har ikke domineret denne sæson som forventet, da det "kun" blev til bronze ved GPF og sølv ved 4CC. Canadierne har den højeste tekniske sværhed planlagt i feltet med både side-om-side triple lutz og kast quad salchow, men indtil videre har de haft problemer med at lande både spring og kast rent. Duoen plejer dog at overraske og peake ved VM, så spørgsmålet er om de kan gøre det igen.

De var ude hele sæsonen pga. skade, men Wenjing Sui og Cong Han gjorde et overbevisende comeback ved 4CC, som de vandt. Det kinesiske par har både præsentation og de flotte kast og quad twist, men det er svært at spå om deres placering baseret på én konkurrence. De plejer at peake ved 4CC, men kan det være deres peak, hvis det har været deres eneste konkurrence denne sæson indtil nu?

Det russiske toppar Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov har haft deres hidtil bedste sæson med guld ved både GPF og EM. De kølige russere er kendt for deres rene og eksplosive teknik, og især deres korte program har været en succes for dem. Duoen forsøger vist ingen quad (de har prøvet twist), men i år kan rene løb måske være nok til at få dem på podiet.

De forsvarende VM-bronzevindere Aliona Savchenko og Bruno Massot havde en flot GP-sæson, indtil en ankelskade tvang hende fra isen. Det tyske par formåede dog at snuppe sølv ved EM med nær rene, omend konservative løb. Lignende løb kan måske være nok til at skaffe dem en medalje igen, men det ligner ikke parret at spille sikkert - og det skal de heller ikke, hvis de håber på guld.

Tidligere VM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov prøver at finde tilbage til tops, efter det kun blev en 4. plads ved forrige VM og dette EM. Det russiske par har dog døjet med skader, som betyder at de ikke har konkurreret meget. Parrets styrke er deres knivskarpe elementer, men deres kast har voldt dem problemer det seneste stykke tid.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres havde deres livs konkurrence ved dette EM, hvor to stærke løb gav dem bronze. Parret har høj sværhed på både spring og kast, hvilket til tider kan medføre lidt sjuskede løb, men hvis alt går op i en højere enhed, kan de nok slå deres bedste VM-placering, som var en 8. plads tilbage i 2013.

VM-debutanter Xiaoyu Yu og Hao Zhang har haft en flot debutsæson sammen med tre GP-medaljer, omend de lidt skuffende måtte nøjes med en 4. plads ved 4CC. Duoen har både quad twist samt fine kast og spring, men i dette felt er det nok stadig for tidligt for dem at blande sig i toppen, med mindre favoritterne laver fejl.

Canada sender et stærkt team, da deres to andre par også kan blande sig i top 10. Liubov Ilyushechkina og Dylan Moscovitch tog senest bronze ved 4CC, og med deres stærke kast og løft kan de placere højt, hvis hun får landet sine spring. Julianne Seguin og Charlie Bilodeau vandt Skate America, men de har ikke konkurrereret siden december, hvor hun pådrog sig en hovedrystelse. Parret kan også score højt, men deres form er ukendt.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Wenjing Sui / Cong Han CHN
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
5. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
6. Xiaoyu Yu / Hao Zhang CHN
7. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
8. Liubov Ilyushechkina / Dylan Moscovitch CAN
9. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
10. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: