søndag den 26. marts 2017

VM 2017 forudsigelser - Damer

Tidligere VM-medaljetagere Medvedeva, Kostner, Pogorilaya og Wagner er igen blandt favoritterne.

Konkurrencen ved VM i kunstskøjteløb World Figure Skating Championships 2017 begynder med damerne, hvor vi har én storfavorit til guldet - de andre medaljer er dog vidt åbne, og her har vi måske op til ti potentielle kandidater.

Regerende verdensmester Evgenia Medvedeva er favorit til at blive den første kvinde, som forsvarer sin VM-titel siden Michelle Kwan gjorde det tilbage i 2001. Russiske Medvedeva er ubesejret denne sæson med et forsvar af både sin titel ved både GPF, nationale mesterskaber og EM. Man kan altid stole på at hun vil løbe fejlfrie programmer, og med hendes rekordhøje scores bliver det svært for andre at fange hende uanset hvad de gør.

En lille favorit til sølv må dog være den forsvarende VM-bronzevinder Anna Pogorilaya, som har opnåede flotte resultater gennem hele sæsonen med bl.a. bronze ved GPF og sølv ved EM. Hun har har store eksplosive spring, og selvom hun ikke tager de hårde fald mere, så kan hun stadig have løb, hvor hun må kæmpe for sine landinger.

Forsvarende VM-sølvvinder Ashley Wagner begyndte sæsonen flot med en sejr ved Skate America, men en 6. plads ved Cup of China medførte at hun for første gang efter fire sæsoner ikke kvalificerede sig til GPF. Hun virkede i bedre form ved US Nationals - hvor hun tog sølv - men hun skal rotere sine spring (især 3-3 kombinationer) eller håbe på et sødt teknisk panel, hvis hun vil på podiet igen.

Tidligere verdensmester Carolina Kostner har haft et overraskende solidt comeback, og senest blev det til bronze ved EM. God teknik og flot præsentation scorer hende altid højt, men lavere sværhed på springene betyder, at en podieplads afhænger af, om hun kan løbe nær rent - eller opgradere sit layout.

Russiske Maria Sotskova havde en flot sæson indtil en nedsmeltning i det lange program ved EM betød, at hun tabte bronze. Hun er kendetegnet med en elegant præsentation og svære spring, så hvis hun kan genfinde sin normalt skyhøje stabilitet og undgå underrotationer, har hun uden tvivl chance for medalje i sin VM-debut.

Team Canada stiller med sin stærkeste hold i lang tid. Kaetlyn Osmond havde en flot GP-sæson med to sølvmedaljer og en tur til Finalen, og pga. sine store spring og udadvendte præsentation er hun i stand til at score meget højt. Det lange program plejer dog at volde hende problemer, så hun altid ender med at bogstavelig talt falde ud af top 3.

Landsmand Gabrielle Daleman tog en solid 9. plads ved forrige VM, og hun har formået at bygge videre på dette med solide placeringer, senest sølv ved 4CC. De eksplosive spring er også hendes forte, men ligesom Osmond har hun også tendens til at lave nogle fejl i friløbet, som trækker ned.

Team Japan er seriøst svækket efter Satoko Miyahara trak sig med skade. Presset ligger derfor meget på Mai Mihara, som har haft en overraskende god seniordebut med bronze ved Skate America og senest en sejr ved 4CC. Pålidelig spring er hendes styrke, men lidt lavere programkomponenter betyder, at en del rivaler kan slå hende, såfremt de løber rent.

Både USA og Japan håber er i farezonen til at miste deres tredje plads til Vinter OL, og dermed skal resten af deres hold klare det betydeligt bedre end ved 4CC: amerikanske Mariah Bell (#6) og Karen Chen (#12) gør deres VM-debut, mens japanske Wakaba Higuchi (#9) og Rika Hongo (#10) har døjet med skade. Alle disse har dog talentet til en top 10 placering.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Anna Pogorilaya RUS
3. Carolina Kostner ITA
4. Mai Mihara JPN
5. Kaetlyn Osmond CAN
6. Ashley Wagner USA
7. Maria Sotskova RUS
8. Gabrielle Daleman CAN
9. Wakaba Higuchi JPN
10. Dabin Choi KOR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: